• 8 jula, 2020

Novi Kolektivni ugovor za zaposlene u JKP Gornji Milanovac

foto: Kabinet predsednika opštine

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac potpisao je danas sa predstavnicima Sindikata JKP pojedinačni kolektivni ugovor kojim se radnicima obezbeđuju dodatni benefiti, koji nisu obuhvaćeni osnovnim ugovorom o radu, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

– Na ovaj način u zakonske okvire stavljene su sve isplate radnicima, poput toplog obroka, regresa i solidarne pomoći, od koje će prva polovina biti isplaćena već 19. juna – rekao je Kovačević i dodao da nakon potpisivanja ovog ugovora UO JKP mora da potvrdi odluku o Kolektivnom ugovoru, nakon čega će moći da se primenjuju svi akti koji su njime obuhvaćeni – Nije prvi put da Opština na ovakav način izlazi u susret JKP, ali oni su to zaslužili posebno tokom trajanja pandemije Covid 19 – istakao je Kovačević.

foto: Kabinet predsednika opštine

 

– Moram da napomenem da su tokom trajanja pandemije radnici Javno komunalnog preduzeća bili maksimalno angažovani na dezinfikciji javnih površina, Opšte bolnice, Doma zdravlja, kao i na održavanju gradskih ulica, dezinfekciju više od 200 zgrada za kolektivno stanovanje, a tokom obavljanja ovog posla utrošili su 660 cisterni natrijum hiperlorida. JKP Gornji Milanovac je u predhodnom periodu dalo nemerljiv značaj razvoju komunalne infrastrukture na području opštine Gornji Milanovac. Bili su angažovani i na radovima koji se odnose na rzavski vodovod ka Rudniku, gde je u toku završna faza radova, očekujemo da Kancelarija za javna ulaganja uplati dodatna sredstva u narednih mesec dana kako bi do kraja godine mogli da završimo taj projekat, čime će planina Rudnik i naseljeno mesto Rudnik dobiti zdravu pijaću vodu i neprekidno snabdevanje – naglasio je Kovačević.

Prema rečima Jelene Kovačević, predsednika Sindikata zaposlenih u komunalno stambenoj delatnosti pregovori sa rukovodstvom firme u vezi sa Kolektivnim ugovorom trajali su poslednjih meseci, ali se konačno stiglo do toga da se na ovaj način za radnike obezbede veća prava, a u narednom periodu nastaviće sa angažovanjem za još bolje uslove rada koji će podrazumevati povećanje osnovice za minuli rad i topli obrok.

Mirko Pantović, član Odbora sindikata zaposlenih u komunalno stambenoj delatnosti kaže da će potpisivanjem ugovora biti povećana lična primanja svakog zaposlenog u JKP.

Imajući u vidu situaciju u samom preduzeću, ali i u državi, sada nismo mogli više da dobijemo, ali u narednom periodu nastavićemo pregovore o povećanju prava zaposlenih, benefitima i uslovima rada za svakog zaposlenog u JKP Gornji Milanovac – naglasio je Mirko Pantović, navodi se u saopštenju kabineta predsednika opštine.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

PSOGM: Infrastruktura je gorući problem u opštini Gornji Milanovac

Sledeći članak

Stiže vrtoglavi skok temperature, promena će smetati svima