• 25 juna, 2021

Novi mobilni respiratori za eventualne komplikacije od korone u Milanovcu

foto: Opšta bolnica Gornji Milanovac

Tri mobilna respiratora sitgla su u milanovačke zdravstvene ustanove u okviru raspodele ovih aparata iz dopunjenih državnih zaliha. Dva su dodeljena Opštoj bolnici, a jedan Domu zdravlja.

Biće korišćeni u dva slučaja za vreme trajanja epidemije korona-virusa: tokom urgentog prevoza teže obolelih pacijenata iz Milanovca na dalje zbrinjavanje u kliničke centre (za to su u Srbiji određeni Beograd, Niš, Novi Sad i Kragujevac); i za lečenje u Milanovcu, ali samo ukoliko dođe do evenutualne popune ovih sekundarnih ustanova.

foto: Opšta bolnica Gornji Milanovac

Kako je jutros za GMInfo izjavio direktor Opšte bolnice, Predrag Šutić, uz infektologe i druge lekare, za lečenje sa respiratorima u Milanovcu biće zaduženi anesteziolozi, ali se nada da do takvog scenarija neće doći. Uz ova tri aparata, Milanovac sada raspolaže sa ukupno 5 respiratora. Juče je za lekare stigla i dodatna zaštitna oprema, kao što su nova zaštitna odela lekarima koji su u najdirektinijem kontaktu sa obolelima od COVID-19. Podsećamo, četvoro ih je zbrinuto na grudnom odeljenju, dobrog su opšteg stanja i čekaju rezultate dva uzastopna kontrolna testa. Zaštitna odela i prateća oprema nabavljena su sredstvima iz lokalnog budžeta.

Opšrinije o jutrošnjim informacijama u vezi sa COVID-19 u Milanovcu, čitajte OVDE.

M.Mijatović/GMInfo

Milos

Prethodni članak

COVID-19 u GM: Stigla tri nova respiratora; nema registrovanih novoobolelih

Sledeći članak

Policijski čas za čitavu Srbiju od petka do ponedeljka