• 20 januara, 2021

Oblačno, moguć slab sneg, za vikend ledeni dani

foto: pixabay.com/Free-Photos

Očekuje se oblačno vreme, ponegde sa slabim snegom, uglavnom na jugu i jugozapadu i u oblasti Homolja. Temperatura do 4 stepena. Na jugoistoku slaba kiša, koja se ponegde može lediti pri tlu. U Vojvodini razvedravanje. U Timočkoj Krajini povremeno jak vetar.

Vetar slab i umeren severozapadni, sredinom dana na severu i istoku povremeno jak. Jutarnja temperatura od -4 do 0 stepeni, a najviša dnevna od 0 do 4 stepena.

U Beogradu oblačno, pre podne moguće provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do -2, najviša dnevna oko 2 stepena.

Narednih dana umereno i potpuno oblačno, mestimično sa slabim snegom, a više padavina u četvrtak u jugozapadnim i južnim predelima Srbije.

Za vikend i početkom sledeće nedelje ledeni dani.

14.01.2021. Četvrtak: Pretežno oblačno mestimično sa slabim snegom, a više padavina očekuje se na jugozapadu i jugu Srbije. Vetar slab i umeren, sredinom dana ponegde i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -6 do -1 stepeni, a najviša od 0 do 3 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. Manje povećanje visine snežnog pokrivača.

15.01.2021. Petak: Umereno i potpuno oblačno ponegde uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -2 stepena, a najviša od -2 do 1 stepen. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

16.01.2021. Subota: Ledeni dan. Umereno i potpuno oblačno ponegde uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -10 do -4 stepena, a najviša od -4 do 0 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

rts.rs

Violeta

Prethodni članak

Covid – 19 u GM: Izveštaj iz Doma zdravlja

Sledeći članak

Na Rudniku dve ulice bez vode