• 15 avgusta, 2020

Obogaćeni jednosmenski rad u rudničkoj školi

foto: privatna arhiva

Osnovna škola „Arsenije Loma“ je uključena od oktobra meseca u pilot projekat Ministarstava prosvete jednosmenske nastave. Koncept ovakve nastave praktično predviđa nastavni rad u jednoj smeni nakon čega se deca, po anketiranju i sopstvenom određenju, opredele za neku vrstu vannastavne aktivnosti u školi.

foto: privatna arhiva

Učenici rudničke škole kako nižih tako i viših razreda, njih 58, veoma su zainteresovani za radionice koje im kao nosilac aktivnosti drži učiteljica Katarina Ilinčić.

foto: privatna arhiva

Tako su ovog meseca posećivali tematske časove pod nazivom „Slave i običaji“. Kao produkt radionice prikazali su izložbu „Poklon za slavu“, na kojoj su imali manju priredbu i izložili predmete od drveta i stakla, ukrašene dekupaž tehnikom.

– U okviru radionica, učestvuju i roditelji /volonteri koji se dobrovoljno prijave za pomoć u realizaciji. Ovakav način rada se pokazao kao izuzetan, jer omogućuje sadržajniji boravak u školi – kaže učiteljica Katarina Ilinčić.

foto: privatna arhiva

Učiteljica naglašava da su deca vredna, maštovita i da ih ona samo usmerava i prati, dok se oni samoinicijativno organizuju uz davanje sopstvenih predloga i mnoštva ideja. Zahvalnost upućuje roditeljima koji veoma podržavaju sve što rade.

foto: privatna arhiva

Pored radionica učiteljice Ilinčić, još tri nastavnika rudničke škole ponudili su svoje aktivnosti. Uz podršku direktora škole Dragane Miletić i pedagoga Jasmine Polomac, nastavljaju sa novogodišnjim radionicama u decembru.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Čitalac reporter upozorava na žbun sa bodljama

Sledeći članak

Prodajem gume