• 24 septembra, 2020

Odlični nastupi člana KK Do Kan Pavla Kovačevića u Hrvatskoj

foto: KK Do Kan

Na karate turniru „Grand prix Croatia“, koji je održan proteklog vikenda u Samoboru u Hrvatskoj, u sastavu reprezentacije Srbije, nastupao je član KK Do Kan – Pavle Kovačević.

Pavle se takmičio u kategoriji juniori borbe (- 61kg) gde je zabeležio odlične nastupe i pokazao visok nivo forme uoči predstojećeg prvenstva Evrope koje će biti održano u Budimpešti početkom februara.

foto: KK Do Kan

Naime, on je zabeležio pobede u prva tri kola i to protiv reprezentativaca Hrvatske rezultatom 2:0, Italije 5:1, Austrije 7:4, da bi u četvrtfinalnim meču protiv takmičara sa Kosova nakon nerešenog rezultata 0:0 izgubio na preglasavanje sudija 3:2 i tako ostao bez šansi za osvajanje medalje na ovom izuzetno jakom turniru koji je okupio preko 2500 takmičara u svim kategorijama.

– Pre ovog takmičenja Kovačević je bio učesnik priprema kvalitetnih sportista Karate saveza uže Srbije koje su održane u Kragujevcu. Trebalo bi naglasiti da je KK Do Kan imao čak deset kvalitetnih sportista pozvanih na ove pripreme ali, nažalost, što zbog školskih obaveza, što zbog finansijske situacije i drugih objektivnih razloga na pripremama je učestvovao samo Kovačević – istakao je Dragiša Sretenović, trener KK Do Kan.

Pre karate kampa u Šumaricama Karate Federacija Srbije je, u sklopu priprema za Prvenstvo Evrope, organizovala sedmodnevne pripreme reprezentativnih kandidata na Tari na kojima su pored Pavla Kovačevića, učestvovali i Stefan Uzunović i Veljko Petrović.

Uprava kluba Do Kan veruje da će se bar jedan od ove trojice vrhunskih sportista, a trenutno je najbliži Kovačević, naći na spisku reprezentacije Srbije za put u Mađarsku na Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore.

Violeta

Prethodni članak

Demanti OO SNS na tekst „Dveri: Čudne javne nabavke milanovačke vlasti“

Sledeći članak

QR kodovi – novi sistem plaćanja u Srbiji od februara