• 04.12.2023.

Otvoreno dečije igralište u naselju Ivice (+FOTO)

foto: gminfo.rs

Danas je u naselju Ivice svečano otvoreno dečje igralište. Uz mobilijar za igru sa bezbednom podlogom i teretanu na otvorenom, teren za mali fudbal s veštačkom travom, ali i za basket, tu je i adekvatna rasveta za večernje korišćenje.

foto: gminfo.rs

 Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave za igralište na Ivicama u Gornjem Milanovcu izdvojilo je 15 miliona dinara, dok je ostatak, do ukupne vrednosti od 21 milion dinara, finansiran iz milanovačkog opštinskog budžeta.

Ivice, početak radova, 1. avgust, foto: gminfo.rs
Igralište u naselju Ivice, (21. novembar,), foto: gminfo.rs

Igralište čine moderne sprave koje ispunjavaju sve domaće i evropske standarde bezbednosti i kvaliteta, opremljeno tartan podlogom i predstavlja idealan sklop za fizički i motorički razvoj dece.

– Čestitam Milanovčanima, posebno mališanima naselja Ivice  jer su dobili najveće igralište u Gornjem Milanovcu. Ovde su izgrađeni multifunkcionalni tereni, mogu ga koristiti manja deca ali i pravi igrači malog fudbala i basketa. Zahvalio bih se  Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i ministru Martinoviću na novčanim sredstvima koje smo dobili za ove terene. Presrećan sam što smo mogli da uradimo ovako nešto za našu decu i što danas svoj deci Gornjeg Milanovca predajemo igralište na korišćenje – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine G. Milanovac.

foto: gminfo.rs

Na pitanje GMinfo portala da li i neki drugi deo grada može očekivati da dobije ovako jedno igralište, Dejan Kovačević je kazao da će i iduće godine milanovačka opština konkurisati kod nadležnog ministarstva za sredstva za ovakav jedan projekat.

– I sledeće godine ćemo učestvovati na konkursu kod ministarstva. A koliko sam razumeo ministra imaćemo ponovo opredeljena sredstva za igralište. Videćemo da u nekom drugom delu grada izgradimo ovako nešto, ukoliko i opština bude imala kapaciteta, s obzirom na to da smo i mi sa delom novca učestvovali u izgradnji ovog igrališta. Voleo bih da bude izgrađeno na potesu Backovac, jer iz tog dela grada imamo dosta zahteva za izgradnju igrališta. U tom delu imamo i opštinske zemlje, tako da ćemo gledati da Backovac dobije igralište slično kao i ovo na Ivicama – kazao je Dejan Kovačević.

foto: gminfo.rs

Otvaranju je prisustvovao Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Aleksandar Martinović.

– Bio sam ovde 1. avgusta kada su počeli radovi i ovde je bila jedna livada. Ovo je jedno lepo i novo naslje, i kao što vidite sada se ovde nalazi jedno predivno dečije  igralište. Zapravo ovo je više od dečijeg igrališta, jer ovde imate teren za basket, iza je teren za mali fudbal, pored igralište za decu, pa teretanu na otvorenom. Mislim da smo narpavili jedan dobar posao sa ovim igralištem. Smatram da će deca i svi ostali koji ga budu koristili imati prilike da uživaju. Drago mi je što su radovi završeni u roku i što je sve ispalo onako kako smo planirali. Mi ćemo nastaviti saradnju sa opštinom Gornji Milanovac i već početkom sledeće godine raspisaćemo javni poziv za finansiranje projekata iz našeg budžetskog fonda. I opština  Gornji Milanovac može da računa na našu pomoć i podršku za ovakve ili slične projekte – kazao je Aleksandar Martinović.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Omladinci Metalca jesenji šampioni lige Zapad

Sledeći članak

Gradsko groblje – 22. novembar