• 16.05.2022.

Piletina u slatkom sosu

foto: pixabay.com/Its_krtzr

Slatka piletina, jelo fantastičnog ukusa i mirisa.

Sastojci:

(za 2 osobe)

– 4 pileća bataka

– 1-2 crna luka

– 3-4 čena belog luka

– malo maslaca

– so, biber

Sos:

– 100 ml soja sosa

– 1 1/2 kašike kečapa

– 4 kašike meda

– 150 ml pileće supe (kocka)

– 1 kašika smeđeg šećera

– 1 kašičica „Worchestershire“ sosa

Priprema:

Sastojke za sos dobro promešati.

Batake posoliti i pobiberiti sa obe strane.

Luk iseći na kolutove i prekriti dno posude za pečenje i staviti preko toga meso.

Preliti sosom, dodati seckan beli luk i malo maslaca, pokriti folijom, ali treba da ostane otvor sa strane, dakle ne potpuno prekriti, tako da tečnost može ispari.

Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Oko 15 minuta pred krajskinuti foliju, sa kašikom preliti malo sosa preko mesa i vratiti u rernu da se zapeče.

Kad meso bude gotovo, prebaciti na tanjir, a sos staviti u manji lonac i kuvati na umerenoj temperaturi da tečnost još malo ispari i da se sos zgusne.

Ako je sos dovoljno gust nakon pečenja onda ovaj postupak možete da preskočite.

Poslužiti uz pirinač ili krompir.

Prijatno!

Autor:Coolinarika

Violeta

Prethodni članak

Šume na udaru sa svih strana: vetar, insekti, temperatura

Sledeći članak

Otkazana predstava „Ono kad imaš 14 godina“