• 04.12.2023.

Pobeda Metalac Kolorada

foto: FK Metalac Kolorado

“VODJSTVO OD 3:0 PRETVORILO SE U DRAMATIČNU POBEDU”

FK Metalac Kolorado – KMF Sjenica 4:3 (3:0)

U jednom pravom derbiju 7. kola treće futsal lige Zapad, futsaleri Metalac Kolorada ugostili su ekipu Sjenice.

„Znali smo od početka da nas očekuje izazovan susret. Utakmicu smo započeli s velikom energijom i disciplinom, a žestoki dueli vodili su se na svakom delu terena. Ovakav pristup se već na početku isplatio kada smo briljantno rešili jednu kontru. Stefan Dmitrović je sjajnom asistencijom nesebično pronašao Jovicu Petrovića, a ovaj je samo prosledio mrežu već u 3. minutu“, kažu u FK Metalac Kolorado“.

Nastavljajući sa snažnom presing igrom na celom terenu nakon postignutog gola, futsaleri Metalac Kolorada su brzo priredili novi udar.

foto: FK Metalac Kolorado

U 8. minutu, posle jedne akcije, lopta je spuštena na pivota, gde je Aleksa Sredojević poslao precizan pas ka Jovici Petroviću. Petrović je sjajnim i preciznim udarcem povećao prednost na 2:0.

U 14. minutu gol je postignut nakon uspešne akcije iz kornera, a Aleksa Sredojević je bio najprecizniji, povećavajući prednost na ubedljivih 3:0. Sa ohrabrujućih 3:0 otišli Milanovčani su na poluvreme, potpuno kontrolišući situaciju na terenu. Bilo im je jasno da moraju nastaviti u istom ritmu i da se gosti neće predati lako.

„Na samom početku drugog poluvremena suočili smo se sa ozbiljnim izazovom, jer smo imali hendikep zbog povrede odličnog Jovice Petrovića,“ ocenjuju iz FK Metalac Kolorado.

foto: FK Metalac Kolorado

Nakon fantastičnog pogotka Jovana Uroševića iz uigranog prekida u 29. minutu, činilo se da je utakmica praktično rešena.

Međutim, gosti iz Sjenice nisu mislili tako. U atmosferi sa dosta tenzije, jakih duela, uspeli su da smanje rezultat postigavši prvo gol iz slobodnog udarca u 30. minutu, a potom još jedan iz uigrane situacije u 32. minutu.

„Ova dva brza gola vratila su ih u igru, dok smo mi propustili nekoliko prilika da se dodatno odvojimo. Gosti su, međutim, u 33. minutu smanjili rezultat na samo jedan gol razlike na 4:3. U narednih sedam minuta strepeli smo, braneći se, ali smo na kraju uspeli zadržati prednost. Hvala publici na podršci, našim momcima na čvrstom karakteru, a ekipi Sjenice sve najbolje u nastavku. Sledeće kolo igramo u Bašti,“ poručuju iz FK Metalac Kolorado.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Poštari u Milanovcu i Ivanjici nastavljaju štrajk, nastavnici im pružaju podršku

Sledeći članak

Gradsko groblje – 20. novembar