• 20.06.2024.

Poštari u Milanovcu i Ivanjici nastavljaju štrajk, nastavnici im pružaju podršku

foto: gminfo.rs

Poštari koji štrajkuju duže od tri nedelje nastavljaju sa obustavom rada, a prema našim saznanjima, pojedinim radnicima je rečeno da od ponedeljka više ne dolaze na posao. Takvo ponašanje poslovodstva, doveo je do toga da se broj štrajkača za samo jedan dan značajno uveća u Beogradu i pojedinim gradovima u Vojvodini. 

Većina radnika Pošte u Čačku doneo je odluku da preke štrajk i nastavili su sa radom, ali i dalje ima onih koji nastavljaju borbu za bolji materijalni i radni status. Sve tri velike pošte su otvorile vrata i pružaju usluge građanima, dok onaj manji deo radnika nastavlja tihi štrajk, dolaze na posao, ali ne rade.

Sa druge strane, pošte u Gornjem Milanovcu i Ivanjici i dalje su u štrajku. Rade samo oni službenici koji su primljeni na određeni.

Nastavljamo sa štrajkom jer ono što su nam ponudili neće popraviti naš status”, kažu radnici Pošte u Gornjem Milanovcu.

Prosvetni radnici u Gornjem Milanovcu, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika, doneli su odluku da podrže štrajk radnika Pošte.

Predsedništvo Sindikata obrazovanja Gornjeg Milanovca donelo je odluku da se HITNO obrati javnosti u vezi sa poslednjim dešavanjima u poštama u Gornjem Milanovcu. Predstavnici milanovačke sindikalne organizacije prosvetnih radnika razgovarali su sa zaposlenima u poštama koji su pod pretnjom suspenzije zbog obustave rada. Dogovoreno je da delegacija podrži i poseti komšije u ponedeljak, 20. novembra, koji se herojski bore za golu egzistenciju. Svi smo uz ljude koji se pošteno i hrabro bore uprkos sankcijama za dobrobit svoje porodice i spremni smo da vas podržimo na sve moguće načine do kojih dogovorom budemo došli”, navodi se u saopštenju sindikata.

ozonpress.net

Violeta

Prethodni članak

Ozoniranje 24: “Ucenjeni” za tri evra dnevno

Sledeći članak

Pobeda Metalac Kolorada