• 9 jula, 2020

Početak uzbudljive jeseni u Ljubitelju

Četvrtak 19. septembar, od 21:30h – Gost iz UK u organizaciju Jahmessenjah sound system i DADDY TEACHA – OFFICIALLY – Reggae Thursday with Daddy Teacha!

Daddy Teacha se rangira kao jedan od pionira „New Roots“ vokalista u Velikoj Britaniji. Svoje ime i reputaciju izgradio je jos od ranih ’80-ih kada počinje saradnju sa legendarnim UK Dub sastavom Alpha & Omega. Kao plod te saradnje nastaje pesma David and Goliath (1988.) koja postaje planetarni hit. Od tada videle su ga mnoge svetske pozornice od Negril (Jamaica), preko Kanarskih Ostrva, Kanade, Meksika, Poljske, Francuske, Nemačke itd. Spisak bendova i izvodjača sa kojima je saradjivao vremenom se proširivao, a pomenućemo samo neke: Gentleman (Hypocrites and Parasites), The Uptones (No More War), Tanty Records (Dutchie pot Dub), OSS Records (Rally Round & Jah Soldier), Amazon Nuziks (Miss Cassie Allstars), King Dub (Dub Class & Vanity)… Daddy Teacha takodje ima zapaženu karijeru i na britanskim radio stanicama poput BBC Radio One, BBC Radio 4, BBC 6 Music i Kiss Fm.

Ove godine objavljuje Vandering soul / dub disco miks sa Dread Life kao svoje prvo izdanje od 12 inča na vlastitoj diskografskoj listi“ ATIBA „. Atiba znači učitelj.

Petak 20. septembar, sa početkom u 22 časa – Veterani punk scene iz Kraljeva – Hardcore punk koncert – Sedativ + Smudos

Nakon višedecenijske pauze nosioci kraljevačke punk scene ponovo su na okupu i kreću sa koncertnim aktivnostima.  Sedativ i Smudos su bendovi koji su svojom muzikom i stavovima uticali na generacije pankera sa prostora bivše Jugoslavije.  Ako ste ih voleli ranije onda je ovo prava prilika da se podsetite njihove muzike. Ako se prvi put susrećete sa njima onda ćete ih sigurno zavoleti.

Subota 21. septembar, od 22 sata – Sjajni i uvek rado vidjeni gosti Straight Mickey and the Boyz po treći put u Ljubitelju

Nedelja 22. septembar – Hardcore punk direktno iz Slovenije INxSANE live – Ljubitelj klub

gminfo.rs

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

Kupujem

Sledeći članak

Bez vode…