• 06.12.2023.

Pokrenuta peticija za poništenje odluke o proglašenju Vučića za počasnog građanina Gornjeg Milanovca

foto: gminfo.rs/arhiva

Aktivista Pavle Brković iz Gornjeg Milanovca pokrenuo je peticiju kojom zahteva od odbornika SO Gornji Milanovac da ponište odluku Komisije za mandatsko imunitetska pitanja Opštine Gornji Milanovac o proglašavanju Aleksandra Vučića za počasnog građanina opštine Gornji Milanovac.

– Smatramo da je ova odluka sramotna i ponižavajuća za sve građane opštine, a naročito za vojvodu Živojina Mišića, koji je jedini u istoriji ovog grada proglašen za počasnog građanina Gornjeg Milanovca – navodi se u obrazloženju onlajn peticije koju je do zaključenja teksta potpisao 271 građanin.

U peticiji se zahteva od predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića da objasni šta je uradio u proteklih sedam godina, koliko je na čelu lokalne samouprave, ako zasluge za sve što je urađeno u opštini pripadaju Vučiću.

Ova odluka je doneta isključivo iz ličnog interesa i samopromocije predsednika opštine Dejana Kovačevića iz SNS, sa jedinim ciljem da poboljša njegov poljuljani unutarstranački rejting. Zahtevamo od Kovačevića da objasni šta je lično uradio u proteklih sedam godina, koliko se nalazi na mestu predsednika Opštine, kao i na šta je potrošio popriličan budžet Opštine, ukoliko je tačno da je za sve navedene radove zaslužan jedino njegov predsednik (Vučić) i da je zbog toga zaslužio titulu počasnog građanina – navodi se u peticiji.

Gornji Milanovac godišnje dodeljuje priznanja za zasluge povodom Dana opštine, koja će ove godine biti uručena 23. aprila na svečanoj sednici Skupštine opštine.

U obrazloženju opštinske Komisije za kadrovska pitanja se navodi da je Vučić dobio titulu počasnog građanina Gornjeg Milanovca za „izuzetan i višegodišnji doprinos u unapređenju i razvoju lokalne samouprave u oblasti građevinarstva i infrastrukture, privrede, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, turizma i kulture“.

Kao Vučićeve zasluge navedeni su „kapitalni projekti koji su poslednjih godina urađeni u Gornjem Milanovcu“, poput izgradnje auto-puta, škola, zdravstvenih ustanova, dečijih igrališta, ulica, kanalizacione mreže, Vizitorskog centar na Rudniku, uređenja korita reke Despotovice.

gminfo.rs/beta

Violeta

Prethodni članak

Milošević: Svaki privrednik u Milanovcu zaslužio je titulu počasnog građanina više od Vučića

Sledeći članak

PU Čačak: Više od 1.000 prekršaja tokom praznika