• 9 jula, 2020

Požar u Pranjanima

VIKENDICA IZGORELA DO TEMELJA

U noći izmedju nedelje i ponedeljka, u pranjanskom zaselku “Gornji kraj”, izbio je požar, u kojem je do temelja izgorela vikendica Miloša Vukašinovića, i u kojoj, na svu sreću, nije bilo ljudskih žrtava.

foto:G. Trifunović, gminfo.rs

Na pola puta od pranjanske crkve do aerodroma “Galovići” nalazila se drvena vikendica u kojoj je poslednjih godina boravio Miloš Vukašinović. Iz, za sada, nepoznatih uzroka, ova gradjevina je protekle noći izgorela do temelja, kao i šupa naslonjena na nju, ali, sreća u nesreći je da nije bilo ljudskih žrtava.

– Grejao sam se u vikendici i na šporet na drva, i na kvarcnu grejalicu. Šta je pravi uzrok požara, ne mogu tačno da kažem, iako sam po struci električar. Mene je, tokom noći, iz sna probudio miris dima, pa sam pravo iz kreveta izjurio napolje spasavajući svoj život. Kako je čitava zgrada bila drvena, sve se brzo odigralo, tako da nisam imao šansu ni da odvežem kuče, kojeg mi je, možda i najžalije, a koje se ugužilo od dima. Takodje, izgoreli su mi puška, motor i sve druge stvari, kao što su i sva dokumenta – kazuje Vukašinović.

Vatrogasne službe su po pozivu došle na lice mesta, ali, zbog materijala kojim je vikendica izgradjena, svaka intervencija je bila osudjena na neuspeh.

foto: G. Trifunović, gminfo.rs

 

Goran Trifunović

Saša Ratković

Prethodni članak

Kovačević: Neće se više tolerisati neosnovane optužbe milanovačkog Sindikata obrazovanja

Sledeći članak

PU Čačak: Krivične prijave protiv dvojice osumnjičenih za 24 teške krađe