• 20 januara, 2021

Premijera predstave NASTeatra „BRAT“

foto: NASTeatar

Za ljubitelje pozorišne umetnosti NASTeatar je spremio novu predstavu. Naime, iako je generalna proba predstave „BRAT“  održana, sama premijera je iz epidemioloških razloga pomerena za početak 2021. godine kada će biti premijerno izvedena, na velikoj sceni Kulturnog Centra Gornji Milanovac.
foto: NASTeatar

Predstava BRAT je po žanru komedija, ali kao i ostale predstave NASTeatra, ona ima jedan viši cilj… odnosno  ukazuje na nekoliko problema koje imaju mladi danas i uopšte probleme novih generacija:

– OTUĐENOST: Igrice, društvene mreže sve više uzimaju maha i uopšte verbalna, socijalna komunikacija, kao i intima su veliki problem u funkionisanju mladih danas.

– KOCKA: Danas sve više mladih, većinom maloletnika ima problema sa kockom, klađenjem itd, ovo je problem koji je dosta zanemaren u našem društvu, i  veoma važno je da kroz ovu predstavu na jedan specifičan način ukažemo na opasnost koju ovaj veliki problem nosi.

– BRAK / VEZA: Sve je više razvoda i poteškoća u samim vezama i pre braka. Brakovi većinom ne uspevaju, ili se veze završe i pre toga. Ovom predstavom prikazujemo i probleme i načine rešavanja istih, da ustvari kroz jedan otvoren, iskren razgovor pristup, strpljenje, i razumevanje veza može opstati.

foto: NASTeatar

Predstava „Brat“ (sinopsis) –  Goran i Jelena su  mladi par, pred venčanjem. Jelena odlazi na kratak put, a Goran sa drugarima proslavlja momačko veče. Pred Jelenin povratak, u stan upada Šile, uterivač dugova. On traži od Gorana da isplati dug koji je prethodno veče napravio na kockanju. Jelena se vraća i zatiče Šileta u stanu. Goran , plašeći se da kaže istinu, predstavlja ga kao svoga BRATA sa kojim je odavno izgubio kontakt. Šile na to pristaje iz skrivenih motiva koje Goran ne može ni da zamisli.

Ovde nastaje potpuna komedija zabune i situacije u koju likovi iz scene u scenu sve dalje upadaju.

foto: NASTeatar
foto: NASTeatar

Tekst: Aleksandar Ristanović
Igraju: Tatjana Dimitrijević, Ivan Perković i Aleksandar Ristanović.

Produkcija: NASTeatar
Pokrovitelj: Opština Gornji Milanovac
SPONZOR: PTP DIS DOO
Saradnik: Kulturni Centar Gornji Milanovac
Trajanje: 75 minuta – ( 12 + )

KOSTIMOGTAF: Suzana Jevremović

Izrada ženskih kostima: Svetlana Joksić i Gordana Vulović
Izrada muških kostima: Zoran Jestrović

Muzika: Nemanja Tajsić

 gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Okno kulture Kulturni centar

Sledeći članak

E-fikasan Gornji Milanovac, zaključak: Intervju s Mirkom Popovićem iz RERI-a