• 4 avgusta, 2020

Produžava se raspust

foto: gminfo.rs, arhiva

Ministarstvo zdravlja dalo preporuku Ministarstvu prosvete da se produži zimski raspust. Nakon toga, ministarstvo prosvete je odlučilo: produžava se raspust.

Raspust će biti produžen za sedam dana, odnosno do 24. februara na celoj teritoriji Srbije.

Preporuka je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa, jer je u Beogradu prijavljena epidemija gripa.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je jutros za TV Prva da bi ministarstvo na čijem je čelu danas trebalo da se donese konačnu odluka o tome da li će se produžiti zimski raspust za đake ili ne.

„Danas oko 12 ili 13 sati imaćemo brifing sa Ministarstvom zdravlja, ako situacija bude kao juče, donećemo meru da se produži raspust i u centralnoj Srbiji i na KiM za đake koji rade po našem nacionalnom programu“, rekao je Šarčević za Prvu televiziju.

Ministarstvo zdarvlja je donelo preporuku, a ona glasi da se raspust produži. Sad se čeka odluka i saopštenje Ministarstva prosvete.

Podsetimo, odlukom pokrajinske vlade u Vojvodini je, zbog epidemije gripa, obustavljen rad svih škola i vrtića. Đaci koji škole pohađaju na teritoriji Vojvodine krenuli su u drugo polugodište još sredinom januara, jer im je i raspust počeo ranije nego u ostalom delu Srbije.

Nakon toga, postavilo se pitanje šta će biti sa ostatkom zemlje, budući da su đaci iz centralne Srbije još uvek na raspustu, a u školske klupe bi trebalo da se vrate 18. februara.

 

Izvor: B92, TANJUG, Večernje novosti

Violeta

Prethodni članak

Zlatna medalja za Anđeliju i Filipa

Sledeći članak

Isplata posebne novčane naknade za januar