• 7 jula, 2020

Promocija albuma „Nebo iznad starog grada“

foto: starigrad.co.rs

Koncert: ORKESTRA „STARI GRAD“

Orkestar „Stari Grad“ iz Čačka koji je nedavno u beogradskoj “Riznici Vina”, promovisao svoj, debi album u izdanju PGP-RTS-a „Nebo iznad Starog grada“, u petak, 14. februara 2020. godine predstaviće ga i milanovačkoj publici. Koncert će biti organizovan u velikoj sali Kulturnog centra.

Osim novih pesama, poput “Nema meni sna”, “Kišobran” i “Oprosti”, članovi orkestra “Stari Grad”: Aleksandar Erović (vokal i bas gitara), Milan Erović (gitara i vokal), Aleksandra Subotić (vokalni solista), Dragoslav Subotić (bubanj), Filip Lukić (klavir i klavijature), Filip Caković (vokalni solista) i Nenad Bojović (harmonika) izvešće i neke starogradske hitove, čime će još jednom opravdali epitet orkestra koji “slavi život, donosi vedro raspoloženje, budi najuzvišenije emocije i rasplamsava radost”.

Album „Nebo iznad Starog grada“ predstavlja zaokruženu, muzičku celinu sa deset tekstova, uz koje čovek može da se raduje, tuguje, veseli i uživa.

Orkestar “Stari Grad” je na muzičku scenu stupio 1994. godine. Ono što ih čini autentičnim, je njihova snažna energija i iskren odnos prema publici, koja im to vraća na najlepši mogući način.

Početak koncerta je u 20 sati, a cena ulaznice je 400 dinara.

Informacije: 032/711 – 119.

O albumu: “NEBO IZNAD STAROG GRADA

Lepa stara vremena ali i večne ljudske vrednosti, dale su nam putokaz u izrazu albuma ,,Nebo iznad Starog grada”. Zaokružena muzička celina sa deset tekstova, uz koje čovek može da se raduje, tuguje, veseli i uživa iz srca i duše.
Izdanje u produkciji PGP RTS, Avgust 2019. godine

Album sniman: Studio ,,Alpha Design”, Novi Sad, jul-oktobar 2018.
Muzički producent i ton majstor: Slobodan Misailović
Snimatelj: Dušan Živanović
Miks: Slobodan Misailović

Gosti na albumu: “Dejan Petrović Big band”, “Novosadski tamburaši, ,,D7” , “Klapa”, ,,Panon”, Dragan Radojević-buzuki, Slobodan Lekić-harmonika, Vladimir Milošević–harmonika, Bojan Glušica–violina, Miroslav Majstorović-violina.

Zahvaljujemo se na doprinosu u aranžmanima: Miloradu Petroviću i Slobodanu Misailoviću.

Autori pesama su: Aleksandar Milosavljević (sedam pesama), Dejan Ćurčić, Zoran Marjanović i Zoran Tutunović.
Na albumu se nalazi i tekst za pesmu „Da pamtiš me“ Raška Jovičića, rano preminulog pesnika i osnivača grupe „Za jednu noć“.

Spot za pesmu „Veselo“, autor Dejan Ćurčić, snimljen je u poznatoj vinoteci „Riznica Vina“.

Violeta

Prethodni članak

Milanovačko pozorište: “Mila” i “Gospođina majka je umrla”

Sledeći članak

Zlatna medalja za Anđeliju i Filipa