• 24 septembra, 2020

Prvenstvo Srbije MK i vojničko oružje – Milanovčani najuspešniji klub prvenstva

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Stefan Agović i Predrag Simović prvaci Države Srbije

U toku vikenda (11-13. septembra) u Trsteniku stavljena je tačka na sezonu takmičenja puškom na otvorenim strelištima u Srbiji. U tri dana održana su dva državna prvenstva u organizaciji Streljačke družine “Dragan Jevtić Škepo”. Milanovčani su tako ove godine organizovali tri prvenstva države, jer u martu su u svom gradu priredili Šampionat Srbije standardnim vazdušnim oružjem.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Decenijama u Gornjem Milanovcu nije bilo velikih takmičenja.  Pre dve godine SD „Dragan Jevtić Škepo“ je organizovala Prvenstvo Srbije serijskom vazdušnom puškom, a to je bio prvi državni šampionat u Gornjem Milanovcu posle 36 godina. Test je bio uspešan, pa su u klubu odlučili da nastave da konkurišu i za organizaciju nacionalnih prvenstava.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Najviše uspeha na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije serijskom malokalibarskom puškom i vojničkim oružjem, koje je održano u Trsteniku, imali su strelci družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Prvog dana takmičenja (petak), strelci družine „Dragan Jevtić Škepo“ su osvojili četiri ekipne titule (tri u pionirskoj i jednu u opštoj kategoriji), a pojedinačnim zlatnim medaljama okitili su se Predrag Simović (opšta kategorija, trostav) i Stefan Agović, koji je bio najbolji pionir u trostavu. Takođe Stefan Agović je osvojio i bronzanu medalju u ležećem stavu 30 metaka.

MK puška trostav (3 puta 10 metaka): 

Pojedinačno: 1 mesto Stefan Agović („Škepo“)

Ekipno: 1 mesto pionirke „Škepo“ (Una Minić,Anđelija Stevanović,Mia Simić)

Ekipno: 1 mesto pioniri „Škepo“ (Stefan Agović,David Aćimović,Bogdan Marjanović)

MK puška 30 metaka ležeći:

Pojedinačno: 3 mesto Stefan Agović („Škepo“)

Ekipno: 1 mesto pionirke „Škepo“ (Una Minić,Anđelija Stevanović,Mia Simić)

Ekipno: 2 mesto pioniri „Škepo“ (Stefan Agović,David Aćimović,Bogdan Marjanović)

MK puška 40 metaka, ležeći stav opšta kategorija:

Ekipno: 3 mesto „Škepo“ (Predrag Simović,Srđan Simović,Damir Agović)

MK puška trostav (3 puta 20 metaka) opšta kategorija

Pojedinačno: 1 mesto Predrag Simović („Škepo“) 

                      3 mesto Srđan Simović („Škepo“)

Drugog dana održana su takmičenja u gađanju vojničkom puškom iz ležećeg stava i u trostavu. Nadmetanja su protekla u znaku strelaca domaćina – SD „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca.

Ekipno zlato u gađanju iz trostava pripalo je timu SD „Dragan Jevtić Škepo“ (Predrag Simović, Srđan Simović, Damir Agović). Najuspešniji član pobedničkog sastava bio je Predrag Simović, koji je pobedio u pojedinačnom nadmetanju.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Prvenstvo Srbije vojničkim oružjem u Trsteniku završeno je trećeg dana, u nedelju, nadmetanjem u gađanju poluautomatskom puškom.

Zlato je pripalo Miroslavu Cvetanovskom („Radivoj Ćirpanov“, Novi Sad). On je u finalu pogodio 86 krugova, isto koliko Predrag Simović („Dragan Jevtić Škepo“, Gornji Milanovac), pa je odlučivalo raspucavanje. Cvetanovski je bio uspešniji u raspucavanju i tako se revanširao Simoviću za prošlogodišnji poraz. I na prvenstvu 2019. godine, održanom takođe u Trsteniku, o zlatu je odlučivalo raspucavanje, a Simović je tada trijumfovao ispred Cvetanovskog.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Najuspešniji u ekipnom plasmanu bio je tim SD „Dragan Jevtić Škepo“, u kome su bili Predrag Simović, Srđan Simović (bronzani u pojedinačnoj konkurenciji) i Nenad Petković.

Zaključak je jenostavan, strelci družine “Škepa” iz našeg grada su najuspešniji klub prvenstva!

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Milanovački strelci organizovali su prikupljanje pomoći za malu Aniku. Takodje, od sutra organizuju komercijalne termine pucanja (utorak i četvrtak od 17h do 19h) za gradjanstvo. Sva zarada ići će za pomoć Aniki i trajaće dok se ne prikupe sredstva.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Koliko smo spremni da podržimo medije u Srbiji

Sledeći članak

Koja je nova minimalna zarada – Određena cena minimalca