• 28 septembra, 2021

PSOGM-Milisav Mirković: Tražimo garanciju, ne informaciju

foto: GMInfo, arhiva

Parlamentarno Udruženje građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac – Milisav Mirković“ danas je javnim saopštenjem izneo svoje stavove o skupštinskom zasedanju u petak, a u vezi sa „Informacijom o vršenju geoloških istraživanja na teritoriji opštine Gornji Milanovac“, prihvaćenom od većine na skupštinskom zasedanju u petak. U saopštenju se kaže:

„Tražili smo odluku, a ne informaciju. Tražili smo sadržaj, a ne zafrkanciju. Tražili smo mesecima ono što traže hiljade građana Gornjeg Milanovca i pranjanskog kraja, a nikako da dobiju. A to je – hoće li se vršiti geološka istraživanja litijuma u našem kraju ili neće? Hoćemo odluku o tome da na Suvoboru neće biti nikakvih geoloških istraživanja, da ne sme biti nikakvih istraživanja jadarita, litijuma i ostalih zmija otrovnica bilo gde na teritoriji naše opštine!

Milisav Mirković i Ugruženje građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ za cilj ima da spasi opštinu od loše uprave Dejana Кovačevića i Jadranke Dostanić i njihovih prvih saradnika sa liste. Samo nismo očekivali da ćemo, pored ekonomske i civilizacijske borbe, morati da vodimo i ekološku i biološku borbu. Evidentno je da je ekološka i biološka borba postala borba broj jedan u opštini u kojoj živimo, borba koju smo zajedno sa mnoštvom sugrađana poveli, borba za koju podanička uprava u Milanovcu nije htela ni da čuje, a sada zlo prihvata samo kao informaciju.

Informacija da nema istraživanja, ne znači da istraživanja neće biti, s obzirom na vesti koje su stizale iz Ministarstva. Zbog toga tražimo garanciju (ne informaciju), ne od Кovačevića, Jadranke, Greba i ostalih prvaka sa liste, već od Ministarstva Zorane Mihajlović i Vlade Ane Brnabić, koji su direktno nadležni za to. Ako treba, ići ćemo u Beograd po garanciju.“

U ime svih građana,
Odbornici UG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“

povezani članci:
Sutra na sednici Skupštine opštine o geološkim istraživanjima – od Odluke do Informacije

Iz rasprave na SO o rudnim istraživanjima: Ništa neće moći da se radi bez saglasnosti lokalnog parlamenta

Milos

Prethodni članak

Covid – 19: Imunizacija u G. Milanovcu – 14. septembar

Sledeći članak

Još jedan sunčan dan, temperatura iznad proseka za sredinu septembra