• 3 јуна, 2020

PSOGM: Zahtevamo da nam se obezbede isti uslovi za prikupljanje potpisa kao i kod SNS i SPS

Milisav Mirković, foto: gminfo.rs

Izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima omogućeno je da se overa lista potpisa podrške obavlja ne samo kod javnog beležnika, već i u opštinskim i gradskim upravama. Za kandidovanje liste za republički parlament potrebno je 10.000 potpisa, za učešće na izborima za lokalne skupštine neophodno je 1.000 parafa, odnosno za punu odborničku listu od 49 odbornika potrebno je 1470 ispravnih potpisa, a rokovi za predaju lista na oba nivoa su 15 dana pre održavanja izbora.

Od juče, 11. maja, počeo je da teče rok od 26 dana, koliko je preostalo za posao oko sakupljanja potpisa. Grupa građana “Pobedi i spasi Opštinu Gornji Milanovac – Milisav Mirković” tim povodom obratila se javnom beležniku i Opštinskoj upravi Gornji Milanovac da im obezbede, za 14. i 15. maj 2020. godine, lica za prikupljanje i overu preostalih potpisa u prostorijama njihovog udruženja, gde postoje, kako kažu, svi uslovi uključujući i bezbednosne, u vezi sa virusom korona.

Milisav Mirković, foto: gminfo.rs

Zahtevamo, kao što je to bilo kod skupljanja potpisa Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije da se obezbede ljudi za overu potpisa, a ne da za nas važe posebni uslovi. Prikupili smo oko 1200 potpisa do subote 13. marta, notar u nedelju 14. nije radio, pa smo zakazali za 15. mart nastavak. Međutim, danom proglašenja vanrednog stanja prekinuto je prikupljanje potpisa, tako da nam je ostalo još oko 300 potpisa kako bi narednih dana predali listu sa 49 odborničkih kandidata. Znači, punu listu. Zbog zauzetosti notara pre vanrednog stanja nismo stigli da završimo prikupljanje potpisa i predaju izborne dokumentacije Opštinskoj izbornoj komisiji – rekao je Milisav Mirković i dodao  da će u četvrtak i petak završiti prikupljanje potpisa za predaju odborničke liste. 

On je istakao da po predaji i proglašenju liste Grupa građana “Pobedi i spasi Opštinu Gornji Milanovac – Milisav Mirković” nastavljaju započete razgovore sa građanima po mesnim zajednicama vodeći računa o merama zaštite od korona virusa.

foto: gminfo.rs

Kao udruženje, i sada kao grupa građana, izlazimo na izbore samostalno. Nemamo dogovore, ni kontakte, ni sa SPS, ni sa SNS i to želimo da građani znaju. Mi u izborimo nemamo nekih ličnih interesa, naš interes je opšti interes i interes građana. Želimo da lokalna uprava bude servis građana, da prezentujemo naš program aktivnosti u narednom periodu, ali i da se suprotstavimo svim nepravilnostima i nezakonitostima lokalne vlasti u proteklom periodu – istakao je Mirković i dodao da se neće baviti visokom državnom politikom i njihovim liderima, već pitanjima rada i aktivnosti na području opštine Gornji Milanovac.

On kaže da će aktivirati rad mesnih zajednica, sprovesti nove izbore zakonito u svim mesnim zajednicama, pomoći da mesne zajednice donesu svoje programe i planove aktivnosti i realne potrebe.

Želimo da se ti planovi ugrade u planove rada Skupštine opštine, Opštinskog veća i opštinske uprave svih javnih preduzeća i ustanova i obezbede finansijska sredstva za njihov nesmetan rad.  Neophodno je doneti i novu strategiju razvoja opštine. Posebno ćemo se zalagati za donošenje planova izgradnje infrastrukturnih objekata i zakonitosti u postupku javnih nabavki i izgradnje. Zalažemo se za kontrolu finansijskog poslovanja i rada lokalne samouprave  u proteklom periodu. O konkretnim pitanjima saradnje sa privredom, formiranjem saveta preduzetnika i fondova, podsticajnim merama u poljoprivredi, društvenim delatnosima, posebno u oblasti socijalne politike, obrazovanja, kulture, zdravstva, informisanja, mladih, zapošljavanja i sporta govorićemo u narednom periodu – navodi Mirković. 

foto: gminfo.rs

On ističe da želi da se nastavi sa aktivnostima iz vremena kada je opština Gornji Milanovac poglašavana za jednu od najboljih opština u Srbiji, sa ocenom državne revizije kao primer drugim opštinama u finansijskom poslovanju i radu.

Želimo zakonitost u radu, da građani odlučuju o svim pitanjima koja se odnose na njih. Produžićemo tamo gde smo stali. Zalažemo se za Gornji Milanovac koji volimo i kojim se ponosimo, i zato ćemo uz podršku građana pobediti na izborima i spasiti opštinu Gornji Milanovac. Moramo se svi osloboditi straha, moramo spasiti opštinu od „ribica“ i njihovih saradnika. Opština i politika se više neće voditi iz Ljutovnice, sa samozvanim ideolozima vladajuće partije, koji se vešto zaklanjaju za druga odgovorna mesta i druge građane, vodeći kadrovsku politiku opštine – rekao je Milisav Mirković i čestitao svim zdravstvenim radnicima i osoblju na borbi sa korona virusom, kao i svima ostalima koji su uspešno radili na svojim radnim mestima u tom periodu.

On se ovom prilikom zahavlio i sredstvima javnog informisanja, posebno GMinfo portalu i Takovskim novinama, o blagovremenom i objektivnom informisanju u proteklom periodu. 

Podsećamo, dve izborne liste proglašene su za 12 dana kampanje. Prva lista je OO SNS i predata je  5. marta, pod nazivom „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Druga lista, predata 10. marta Opštinskoj izbornoj komisiji u Gornjem Milanovcu, koja će se naći pred biračima je izborna lista koalicije “Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma“.

Kako će izgledati konačna izborna lista znaćemo deset dana pred izbore. Poslanički i lokalni izbori u Srbiji su zvanično najavljeni za 21. jun.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

OO SPS: PSOGM-Milisav Mirković svojim licemernim i patetičnim nastupom predstavljaju da su oni socijalisti

Sledeći članak

Oko 50 milanovačkih mališana juče se vratilo u vrtić