• 22.09.2023.

Put ka svetlosti – Kako uspeti u životu

Kulturni centar Gornji Milanovac i Gimnazija „Takovski ustanak“ organizuju u četvrtak, 26. januara 2023. godine u svečanoj sali Gimnazije tribinu „Put ka svetlosti – Kako uspeti u životu“. Svoj vid uspeha predstaviće Slobodan Brkić, svestrani i nasmejani mladić iz Šapca.

Nada i Slobodan Brkić se već 31 godinu bore sa mrakom iz koga traže izlaz i put ka svetlosti. Nemarom lekara predozirani su u inkubatoru kiseonikom i zbog toga su izgubili vid. Ali to ih nije omelo da u životu postignu mnogo više od većine svojih vršnjaka. Rođeni su kao čuvene trojke iz Šapca (Vera, Nada i Slobodan). Nada je završila Muzičku akademiju i bila najbolji student na svom odseku. Svira klavir, harmoniku, komponuje i peva izvorne i duhovne pesme.

Slobodan se bavi programiranjem, uređivanjem sajtova i sajber bezbednošću. Apsolvent je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, komponuje za klavir i govori 10 jezika. 

Obožava da proučava različite kulture, pa je kao od šale naučio da govori: engleski, italijanski, japanski, francuski, latinski, portugalski, starogrčki, moderni grčki i aramejski jezik.

Potrebno mu je, oko tri meseca da nauči jezik. Dnevno uči oko 5.000 reči.

Pored toga što je poliglota, ovaj nasmejani Šapčanin je i zaljubljenik i vrtsan poznavalac svetskih političkih govora, a trenutno ih napamet zna oko 600. Ipak, najviše je posvećen pravoslavlju i učenju pravoslavlja.

Oko 8000 ljudi iz sveta, kojima je Slobodan na razne načine pomogao, zbog njega je prešlo u pravoslavlje. 

O svemu ovome, ali i o mnogim drugim stvarima iz svog bogatog života Slobodan će govoriti na tribini u Gimnaziji. Početak tribine je u 19 sati. 

Porodica Brkić iz Šapca je rodbinski i duhovno vezana za porodicu Damnjanović i Gornji Milanovac. Žitelji grada pod Rudnikom u više navrata su svesrdno prikupljali novčana sredstava za skupe operacije u Americi, zahvaljujući kojima je Slobodani i Nadi sačuvan periferni vid. U znak zahvalnosti Slobodan, Vera i Nada, trojke iz Šapca su pre dvadesetak godina upriličili koncert duhovne muzike koji je održan u Modernoj galeriji Kulturnog centra. 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Slike Nataše Popovske i crteži Božidara Milovića

Sledeći članak

RFZO: Nema nestašice antibiotskih sirupa, za sinacilin adekvatna zamena