• 20.06.2024.

Reagovanje: GG UZINAT neće uzmicati!

GG UZINAT – NE IZDAJEMO LOKAL – DR TATJANA MILOŠEVIĆ reagovala je saopštenjem za javnost na tekst   „SNS GM: Krivične prijave za nasilne upade u Centar za socijalni rad u Gornjem Milanovcu“ .

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Povodom saopštenja OO SNS GM kojim se osuđuje „divljački napad naših aktivista“ u Centru za socijalni rad GM i preti krivičnim prijavama, GG UZINAT neće uzmicati. 

Na ono što smo uradili u nedelju smo ponosni, i građani su mogli videti, da li je to bilo fizičko i verbalno nasilje i divljaštvo, ili je divljaštvo ono što su radili ljudi koji su zatečeni na tom mestu. Divljački je i bahato ući za vreme izbornog dana u javnu ustanovu i koristiti je kao call centar SNS–SPS-SRS itd. koalicije, u promovisanju laži i nasilja prema slobodnom pravu birača, koji se do iznemoglosti uznemiravaju. Uz to koristite najosetljivije grupacije društva, korisnike usluga Centra za socijalni rad. 

To što imate da rešite sa motornim testerama, Belim bokserom i Aleksandrom Jevtovićem morate rešiti međusobno, mi ne vidimo gde je tu umešan UZINAT.

Vi ucenama i nasiljem već godinama prekrajate volju birača, a sad i pretite otvaranjem naših dosijea. Mi smo našim dosijeima ponosni, i svakom građaninu ovog grada smemo da pogledamo u oči. Za razliku od vas, mi sa građanima možemo slobodno da sednemo u kafanu, kafić, bioskop, pozorište i da razgovaramo o svemu i svačemu, dok se vi godinama krijete po mišjim rupama, gde su samo „vaši“, kako ih nazivate. Ali, zato pretite svima koji ne stanu na vašu stranu koristeći najniža i najpodlija sredstva zastrašivanja. 

Ne morate vi da pozivate nadležne organe da pokrenu krivične prijave, to je već uradilo tužilaštvo i za to ćete odgovarati.

Koliko se koristite lažima građani su se mogli uveriti u vašem saopštenju, gde tvrdite da je u Centru bilo troje zaposlenih, a jasno se može videti da je bilo petoro, sa sve gospodinom bahatim direktorom, koji je uz to, sasvim slučajno, i predsednik OIK -a. Da li je zaposlen u centru i Branko Martinović ili ćete i protiv njega podneti krivičnu prijavu za ulazak neovlašćenog lica u prostorije Centra (sa sve karticom člana OIK-a)?

Samo da vas podsetimo, članovi i zamenici članova opštinske Izborne komisije dužni su da se ponašaju po Kodeksu. Između ostalog, dužni su da odgovorno, savesno i stručno, u okvirima ovlašćenja, obavljaju poverene poslove, da poslove vrše nepristrasno, da se u vršenju funkcije pridržavaju načela političke neutralnosti i da čuvaju ugled organa koji predstavljaju. Nije dozvoljeno da koriste javnu imovinu i službene prostorije za sprovođenje izbora u privatne i političke svrhe, niti da zloupotrebljavaju svoju funkciju radi lične koristi ili koristi političke stranke koja ih je predložila u sastav organa za sprovođenje izbora, kao i da daju neistinite izjave ili informacije koje dovode u pitanje integritet izbornog procesa.

Zakon o izboru narodnih poslanika propisuje da je zabranjeno 48 časova pre glasanja i na dan glasanja do zatvaranja biračkih mesta, da se između ostalog pozivaju glasači da glasaju, odnosno ne glasaju za određene izborne liste, a članom 117 Zakona o socijalnoj zaštiti je određeno da u ustanovi socijalne zaštite, kao i kod ovlašćenog pružaoca usluga socijalne zaštite, nije dozvoljeno političko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora u te svrhe.

To da ste pozivali simpatizere i članove stranke, morate objasniti građanima Gornjeg Milanovca kojima ste dosađivali po više puta, a među onima koje ste pozivali su i naši kandidati za odbornike koji se nikako ne mogu svrstati u tu grupu. Izborni rezultat ne pokazuje da imate 30.000 članova i simpatizera. Koliko ste dobro radili rekli su vam birači. Dobili ste skoro 3.000 glasova manje od onoga što ste imali svi zajedno 17. decembra, a 5.000 manje nego na lokalnim izborima pre 4 godine. Toliko o vašoj marljivosti i poštenju. Ne znamo i zašto se kitite lovorikama, kako imate punu podršku naroda, ako ta podrška iznosi manje od polovine izašlih glasača, odnosno 25% od ukupnog broja upisanih birača. Muzete i otimate svaki dinar od građana Gornjeg Milanovca, bahateći se po proslavama uz zvuke muzike koju samo vi razumete. Krajnji dometi vaše vladavine jesu i ovakva nebulozna saopštenja, koja štancujete kao pod kalup, bez imalo kreativnosti, a tolike godine prođoše. UZINAT je spreman i jedva čeka da se uskoro pogledamo u oči, sa sve dosijeima,“ stoji u saopštenju koje potpisuje GG UZINAT – NE IZDAJEMO LOKAL – DR TATJANA MILOŠEVIĆ.Violeta

Prethodni članak

Petar Petrović vicešampion Balkana, Ružica Petrović sa odličnim nastupima

Sledeći članak

Metalac PRINT: Oglas za posao