• 4 marta, 2021

Reagovanje JP za izgradnju opštine na „Dveri: Milanovačke ulice kao slika vlasti“

Božidar Vučetić, foto: gminfo.rs, arhiva

Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac, uputio je reagovanje na tekstDveri GM: Milanovačke ulice kao slika vlasti koje prenosimo u celosti.

Po novom Zakonu o Javnim preduzećima, od 01.01.2017. godine Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac obavlja samo određene komunalne delatnosti na teritoriji opštine Gornji Milanovac, poverene od strane osnivača Opštine Gornji Milanovac, koji se između ostalih odnose i na održavanje ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva, što znači da JP za izgradnju opštine ne gradi ulice i ne bavi se investicijama.

Radovi na održavanju ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva podrazumevaju izvođenje radova kojima se obezbeđuje nesmetan i bezbedan saobraćaj vozila i kretanje pešaka i čuva upotrebna vrednost ovih objekata.

Održavanje spomenute raskrsnice ulica Železničke i Vojvode Mišića, kao i ulica Vojvode Mišića i Takovska nije u nadležnosti JP za izgradnju opštine jer se nalaze na regionalnom putnom pravcu II A–177 (Kragujevac, Gornji Milanovac, Pranjani, Požega).

Održavanje fekalne i kišne kanalizacije (pa samim tim i šahti) takođe nije u nadležnosti JP za izgradnju opštine.

Za obavljanje građevinskih radova na održavanju asfaltnog kolovoza i trotoara koji su pretežno pod behaton kockama, potrebni su odgovarajući vremenski i tehnički uslovi (rad asfaltnih baza).

Kao i svake godine, odgovarajuće službe JP za izgradnju opštine prate stanje oštećenih površina kolovoza i trotoara i preduzimaju mere za privremeno saniranje, uglavnom udarnih rupa (hladnim asfaltom ili popunjavanjem većih udubljenja behaton ili kamenim kockama).

Svake godine, sa prvim prolećnim temperaturama i početkom rada asfaltnih baza, počinju i radovi na ,,krpljenju“ udarnih rupa na asfaltnom kolovozu. Druga redovna sanacija površina kolovoza je pred kraj godine a tokom godine, ukoliko dođe do većih oštećenja, često posle obilnih padavina.

JP ZA IZGRADNjU OPŠTINE
GORNjI MILANOVAC
DIREKTOR
Božidar Vučetić, dipl.inž.maš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu

Violeta

Prethodni članak

Mali: Od danas počinje isplata uvećanih penzija

Sledeći članak

FK Metalac: Rezultati priprema kao vetar u leđa za nastavak prvenstva