• 5 decembra, 2021

Reagovanje OO SPS GM na tekst „UG „PSOGM – Milisav Mirković“: U Gornjem Milanovcu SPS praktično ne postoji“

OO SPS Gornji Milanovac reagovao je sapštenjem za javnost povodom teksta objavljenim pod naslovom „Saopštenje UG „PSOGM – Milisav Mirković“: U Gornjem Milanovcu SPS praktično ne postoji“

Saopštenje informativne službe OO SPS GM prenosimo u celosti.

„Socijalistička partija Srbije kao politički brend Srbije, izražava zadovoljstvo što je takozvano UG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“-Milisav Mirković navelo i setilo se šta je sve kapitalno urađeno za vreme Dražimira Marušića i Socijalističke partije Srbije u našoj opštini.

Socijalistička partija Srbije postoji već 31 godinu, a vaša politička organizacija nema ni upola toliko meseci postojanja. Postavljamo vam još jednom pitanje ali ne verujemo da ćemo i ovoga puta dobiti odgovor, a to je zašto gospodine Mirkoviću i Đorđeviću niste dozvolili da Skupština opštine u periodu od 2010. do 2016. godine donese Odluku o podizanju spomenika i imenovanju jedne ulice u Gornjem Milanovcu po imenu predsednika opštine Dražimiru Marušiću, iako je Izvršni odbor OO SPS usvojio ovaj predlog.

Socijalističkoj partiji Srbije nije jasno kakve vi veze kao udruženje građana imate sa predsednikom opštine i predsednikom OO SPS Dražimirom Marušićem i odakle vam pravo da se pozivate na njega, da je živ verovatno bi se gorko pokajao kakve je ljude celog svog života nosio na grbači.

Vaša naprasna „briga“ i „krokodilske suze“ za lik i delo Dražimira Marušića posle 11 godina od njegove smrti samo je slab pokušaj da se dodvorite biračima.

Koliko ste cenili pokojnog Marušića vidi se po tome što čim ste se dočepali vlasti smenili ste sve kadrove koje je on postavio, a da ne govorimo da ste poništili Odluku IO OO SPS da se predsedniku Marušiću podigne spomenik.

Gospodine Mirkoviću ovim putem vas molimo da se nikada više ne poredite sa predsednikom Marušićem imajući u vidu da mu niste dorasli i da ste bezbroj puta radili protiv njega.

Nemojte se kititi time šta je urađeno za vreme SPS dok ste bili njeni članovi, već se hvalite vašim investicijama kao članovi vašeg Pokreta gde ste uzeli budžetske pare građana opštine Gornji Milanovac na osnovu sudske presude u iznosu od 2.200.000,00 dinara.
Ovo je najveća „investicija“ tandema Mirković-Đorđević.

Visoko moralni Milisav Mirković koji je u svojoj političkoj karijeri promenio više političkih stranaka i opcija (oko pet) i koji je jednoglasno izbačen iz SPS-a , na prošlim izborima u narodu se pretstavljao kao socijalista, ne bi li pokušao da umanji ugled SPS od kojeg je dobio sve.

Ali socijalna pravda, jednakost i SPS je neuništiv, večan, za razliku od vaše jeftine neprincipijelne politike. SPS je sve suprotno od vas koji ste menjali političke opcije u zavisnosti šta vam lično odgovara u datom momentu.

Socijalistička partija Srbije kao državotvorna stranka uvek će se rukovoditi interesima naroda države Srbije, njenog jedinstva i napretka.

Bezbroj puta smo naveli šta je sve urađeno za vreme dok je SPS bio najodgovorniji za vođenje Opštine, a takođe sa zadovoljstvom navodimo i šta je urađeno u poslednje četiri godine u kojima smo takođe deo vlasti kao manjinski koalicioni partner i deo programa državne politike jedinstva.

Smatramo da je to pošteno i principijelno, vi te kvalitete nikada nećete imati. Uostalom, to su i neki od razloga zašto ste ponavljamo, vi i gospodin Đorđević izbačeni iz SPS-a, a narodski rečeno „grebali ste rukama i nogama“ da ostanete u Partiji.

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Uskoro nećete imati ni odborničku grupu, samo vas još nisu obavestili o tome.

Vaša licemernost naročito se ogleda o navodnoj brizi o ekologiji u Pranjanima i bespotrebnim plašenjem naroda, a niste svesni koliko ne znate. Da bi se bilo šta radilo mora se izmeniti plan detaljne regulacije, moraju se raditi studija o proceni uticaja na životnu sredinu, itd, itd… Svi ovi procesi nisu ni na vidiku.

Opštinsko rukovodstvo se ponaša odgovorno i nikakve odluke se neće donositi protiv volje naroda koji živi na određenom području. Takođe, trebalo bi da znate da se nikakve krucijalne stvari ne mogu donositi bez rasprave i odobrenja lokalne Skupštine.

Da se SPS brine o zaštiti životne sredine dokazao je time što je inicirao predlog da lokalna samouprava u saradnji sa Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine uradi projekat prečistača fekalnih voda i kanalizacije u znamenitom mestu Takovo za šta je i dobijena građevinska dozvola.

Najveća neprincipijelnost ogleda se da ponovimo još jednom da Milisav Mirković i Dragan Đorđević posle 70 godina života, kao bivši komunisti i socijalisti su se setili da mire četničke vođe sa narodom što je još jedan u nizu njihovih populističkih metoda. Da nije tužno, bilo bi zaista mnogo smešno,“ stoji u saopštenju informativne službe OO SPS Gornji Milanovac,

Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. GMinfo nije autor teksta.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

 

Violeta

Prethodni članak

Banke upozoravaju klijente da odustanu od tužbi, advokati poručuju da je ta praksa nedopustiva

Sledeći članak

Knjige o kojima se priča: „Van kontrole“ Vladana Matijevića