• 7 avgusta, 2020

Savez za Srbiju G. Milanovac podržava obustavu rada zaposlenih u Pošti

Savez za Srbiju Gornji Milanovac u potpunosti podržava opravdano nezadovoljstvo i obustavu rada zaposlenih u Pošti Srbije, i osuđuje sve vidove pritisaka na štrajkače.

„Ovaj štrajk je ukazao na činjenicu da Pošta Srbije, kao i sva preduzeća u vlasništvu države, služe kao kadrovski rezervoar vladajuće koalicije okupljene oko Aleksandra Vučića. U Pošti, i ostalim takvim preduzećima, oni udomljavaju svoje poslušnike raznih profila i kvalifikacija – od estradnih zvezda i starleta do pripadnika raznih zavetničkih i desničarskih pokreta, pripadnika navijačkih grupa itd, kojima je jedina zajednička karakteristika , a i preporuka za zaposlenje, očigledno lojalnost i podrška Aleksandru Vučiću,“ navodi se u saopštenju Savez za Srbiju Gornji Milanovac i dodaje:

„Istovremeno, da bi takav sistem održali, i imali za ostala nenamenska trošenja i otimanje para iz firme koja bi trebalo da ostvaruje izuzetne poslovne rezultate, poslovodstvo je stvarno zaposlene i nosioce posla niskim zaradama dovelo do ivice egzistencije. Uz to, izloženi su torturi i raznoraznim pritiscima od bahatih rukovodilaca postavljenih od vladajuće klike. To se vidi i ovih dana kada je veliki broj štrajkača potpuno nezakonito suspendovan. Ova vlast svoju bahatost najčešće i pokazuje upravo tako – nepoštovanjem zakona. Pravo na štrajk je zakonsko i ustavno pravo svakog građanina Srbije i mi pozivamo nadležne da prestanu to pravo da krše. Naročito brine učešće policije u službi sprovođenja apsolutno nezakonitih postupaka rukovodilaca Pošte Srbije“.

Iz Saveza za Srbiju Gornji Milanovac u svom saopštenju ističu da će  doći vreme kada će nadležni odgovarati za ovakve postupke.

„Nadležne za suspendovanje više od 30 radnika Pošte u našem gradu upozoravamo da će vrlo brzo, mnogo pre nego što misle, doći vreme kada će odgovarati za ovakve svoje postupke. Njihova bahatost neće biti zaboravljena ni oproštena. Štrajkače pozivamo da ostanu istrajni, solidarni i složni i ne odustaju od svojih opravdanih zahteva. Pravda mora pobediti, ovako kriminalan sistem se ne može održati, ali su za to potrebna i naša zajednička borba i istrajnost,“ navodi se u saopštenju.

Violeta

Prethodni članak

Blic: Eko-taksa za fizička i pravna lica koja zagadjuju, od 1.200 do dva miliona dinara

Sledeći članak

Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno poništio doktorat Siniše Malog