• 9 jula, 2020

Sindikat obrazovanja G. Milanovca: Najavljujemo protest zbog partijskog zapošljavanja

Vladimir Milisavljević, predsednik OO USPRS Sindikata obrazovanja Gornjeg Milanovca, foto: gminfo.rs, ARHIVA

Sindikat obrazovanja Gornjeg Milanovca najavio je protest prosvetnih radnika u Milanovcu na kome će tražiti smenu direktorke i sekretara Osnovne škole „Kralj Aleksandar Prvi“, navodi se u saopštenju koje je upućeno našoj redakciji, a potpisuje Vladimir Milisavljević, predsednik OO USPRS Sindikata obrazovanja Gornjeg Milanovca

On je kazao da prosvetni radnici traže smenu direktorke Dragice Radišić i sekretara škole zbog brojnih nepravilnosti u raspisivanju konkursa za prijem nastavnika u toj osnovnoj školi.

Konkursi su namešteni za zapošljavanje stranački podobnih ljudi, a bez posla je ostao kolega koji u toj školi radi 11 godina na određeno – rekao je Milisavljević.

On je dodao da je direktorka raspisala konkurs bez saglasanosti i dogovora sa sindikatom, da se oglušila o apele Nastavničkog veća da se konkursi ne raspisuju i da će se stvoriti tehnološki viškovi među dugogodišnjim radnicima škole.

 – Direktorka je izbacila iz škole na ulicu nastavnika posle decenije rada u toj školi da obija pragove inspekcijama i advokatima moleći za trunku pravde za vreme „najpoštenijih konkursa ikada“. Takođe je raspisala i konkurs za informatiku i to za normu časova koja ne postoji u školi – rekao je Milisavljević.

On je istakao da je protiv direktorke Radišić i protiv još par direktora iz Gornjeg Milanovca sindikat podneo i prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije jer su istovremeno bili i direktori škola i odbornici u lokalnoj Skupštini i da je Agencija potvrdila da su bili u sukobu interesa ali da zbog toga nisu snosili nikakve sankcije.

Nameće se i jedno veoma važno pitanje, a to je šta radi sekretar u toj školi koji je dužan da se stara o zakonitom radu škole i da odgovara za ispravnost podataka po raspisanim konkursima koji se dostavljaju Školskoj upravi u Čačku –  rekao je Milisavljević.

Sindikat obrazovanja u Gornjem Milanovcu obavestio je da će o datumu protesta, koji organizuju zbog svega što se događa u školi „Kralj Aleksandar Prvi“, naknadno obavestiti javnost i pozvao sve prosvetne radnike iz okolnih gradova da ih podrže.

Sindikat ocenjuje da je „osionost“ direktoke „koštala“ njihovog kolegu posla, budućnosti i zdravlja.

 – Njeni zlonamerni postupci su nam upozorenje da smo svi u nesigurnim rukama ‘malih’ političara koji iskompleksirane dušice oštre na našim porodicama. Politika, stranački direktori škola, podvale i odsustvo svake vrsta morala postalo je ukras i zaštitni znak obrazovanja u Gornjem Milanovcu – navodi se u saopštenju OO USPRS Sindikata obrazovanja Gornjeg Milanovca.

Taj Sindikat je većinski sindikat prosvetnih radnika u Gornjem Milanovcu i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Violeta

Prethodni članak

JKP: Dezinfekcija javnih površina

Sledeći članak

Kadrovske promene u KOMPANIJI METALAC