• 9 jula, 2020

Kadrovske promene u KOMPANIJI METALAC

foto: Metalac a. d.

DRAGOLJUB VUKADINOVIĆ JOŠ 4 GODINE PREDSEDNIK KOMPANIJE, RADMILA TRIFUNOVIĆ VRŠILAC DUŽNOSTI GENERALNOG DIREKTORA

U Nadzornom odboru i profesori doktori nauka Dragan Đuričin, Goran Pitić, Goran Petković i Dragan Lončar. Uz Radmilu Trifunović, koja je i izvršni direktor za finansije, u novom Izvršnom odboru Metalca a.d. izvršni direktori su i Marina Jevtić – za prodaju i nabavku, Biljana Cvetić – za ljudske resurse i pravo i Vojin Vukadinović – za razvoj, IT i marketing. Dosadašnji generalni direktor Aleksandar Marković vodiće preduzeće Metalac bojler.

foto: Metaalc a.d.

Iz kompanije Metalac za naš portal potvrdili su da su ovo ključne odluke nakon Skupštine akcionara i sednice Nadzornog odbora Kompanije, održane 26. juna u Metalcu u Gornjem Milanovcu.

– Kadrovske promene posledica su uobičajene prakse Nadzornog odbora Metalca da reaguje u situacijama kada poslovni rezultati tokom dužeg perioda nisu u razmerama očekivanog i kada se proceni da je potrebno strateški se prilagođavati – ističu u toj kompaniji i dodaju:

– Prioritetan zadatak novog Izvršnog odbora, na čelu sa Radmilom Trifunović, jeste da svim rukovodiocima preduzeća pruže snažan podsticaj u sprovođenju operativnih i strateških ciljeva, uz razvijanje visokog stepena kohezije i odgovornosti. Sa druge strane, veruje se da će iskustvo, inženjerska znanja i sposobnosti Aleksandra Markovića biti od značaja za ambicioznije pokretanje preduzeća Metalac bojler, koje se proteklih godina bori za pozicioniranje u regionu – rekli su za GMinfo čelni ljudi kompanije Metalac.

Radmila Trifunović, v.d. generalnog direktora Metalac a.d., foto: Metalac a.d.

Radmila Trifunović (55) je za 33 godine staža u Metalcu prošla iskustvo menadžera u domaćoj prodaji, izvozu, a potom je obavljala poslove šefa uvoza i direktora nabavke, sve do 2006. godine kada postaje finansijski direktor.

Poslednje četiri godione obavlja funkciju Izvršnog direktora za finansije, koja je sada dopunjena zvanjem vršioca dužnosti generalnog direktora.

 

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Sindikat obrazovanja G. Milanovca: Najavljujemo protest zbog partijskog zapošljavanja

Sledeći članak

U istoriju srpskog glumišta, ulazi bivši napušteni kućni ljubimac