• 4 decembra, 2020

Odlična energija Bernays Propagande

foto: gminfo.rs

Nezaustavljivi makedonski dance-punk kolektiv Bernays Propaganda sinoć je nastupio u klubu Ljubitelj. Da ne možete da stojite po strani i samo posmatrate njihov nastup potvrdilo se sinoć u Ljubitelju na veliko zadovoljstvo prisutnih Milanovačana, jer energija i ritam koji šire ne dozvoljavaju da ostanete nemi posmatrač.

Prenosio samo neke od utisaka posetilaca sa sinoćnog nastupa. „Spontano okupljanje oko jedinstvenog cilja“, rekao je za GMinfo Aleksandar P.

„Ovo je deo varijante koju Gornji Milanovac može da probudi“, tvrdi Ivan B, dok jedna Mima nam je rekla „Bila sam na par svirki, ali ova mi je kao neko osveženje, odlično je!“

foto: gminfo.rs

Tokom cele karijere ovi disco-post-punk ratnici iz Skoplja, od debija „Happiness Machines“ (2009) do posljednjeg studijskog albuma „Politika“ (2016), ostali su verni filozofiji da ništa nije zabranjeno i da se na svaku nepravdu mora reagovati. Angažovani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente,  energije i ritam koji vam ne dozvoljava da stojite po strani, to su bili i ostali BP – na svakoj pesmi, EP-u, albumu i koncertu.

Inače, Bernays Propaganda, predstavljanjem videa za singl “Retki bilki” najavljuju peti studijski album “Vtora mladost, treta svetska vojna” (Druga mladost, treći svetski rat), koji objavljuju udruženi nezavisni izdavači Moonlee Records, Geenger Records, Pop Depresija, Ill in the Head Records i Balkan Veliki i koji zvanično izlazi 4. septembra 2019.

Video sa makedonskom glumicom Kamkom Tocinovski u glavnoj ulozi režirao je, snimio i montirao Milan Blaževski. Boris Takovski zaslužan je za snimanje i korekciju boja, a Josip Zdravkovski za snimanje i animaciju.

Tokom cele karijere ovi disco-post-punk ratnici iz Skoplja, od debija „Happiness Machines“ (2009) do posljednjeg studijskog albuma „Politika“ (2016), ostali su verni filozofiji da ništa nije zabranjeno i da se na svaku nepravdu mora reagovati. Angažovani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente, tri nuklearna reaktora energije i ritam koji vam ne dozvoljava da stojite po strani, to su bili i ostali BP – na svakoj pesmi, EP-u, albumu i koncertu.

Yerromonah (Jahmessenjah SS) – Long Night in Ljubitelj 

Večeras, od 21 sat, nakon sjajnih gostiju Bernays Propaganda i predivne atmosfere na terasi Ljubitelj Kluba veče ćemo provesti sa legendom reggae scene i jednim od najboljih selektora iste Bobanom Yerromohanom (Jahmessenger SS)

foto: facebook

Yerromonah-a svi znate, ikona scene i grada. Zajedno sa Trapattoni, Rajahman & Papa Red osnivač Jahmessenjah SS koji traje već 17 godina i  ima stotine nastupa. Sa Zukijem i ekipom već 6 godina organizuje najuspešniji festival Natural Mystic. Sledeći, sedmi po redu, će biti sledeće godine krajem avgusta, a ideja je da se večeras testira kako će to izgledati 2020.

 

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

Saradnja sa partnerima iz Kine

Sledeći članak

Pranjanska razglednica -Teror mediokriteta