• novembar 15, 2019

Sjajan vikend za takmičare KK Do Kan

foto: KK Do Kan

Karate turnir „Kup šampiona“ u Banji Koviljači

U Banji Koviljači, uz učešće oko 300 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, održan je peti po redu karate turnir „Kup šampiona“. Karatisti Do Kana osvojili su osam medalja.

Naš grad uspešno je predstavljala šestočlana ekipa KK Do Kan u sastavu: Ivan Milovanović, Janko Ristović, Dragana Ivanović, Mina Ivanović, Đurđa Mirjanić i Teodora Ivanović.

Milovanović je u kategoriji mlađih seniora u borbama, nakon slobodnog prolaza u prvom kolu, pobedio u dva meča i osvojio zlatnu medalju kao i pehar za najuspešnijeg takmičara na turniru.

Ristović je nakon dva trijumfa takođe osvojio zlato, ali u kategoriji pionira u katama. Kata tim u sastavu M. Ivanović, D. Ivanović i Đ. Mirjanić je nastavio sa sjajnim nastupima osvojivši prvo mesto u kategoriji poletarki, dok su pojedinačnim nastupima D. Ivanović osvojila zlatnu, a M. Ivanović i Đ. Mirjanić bronzane medalje.

Najmlađi registrovani takmičar KK Do Kan Teodora Ivanović nije uspela da se u konkurenciji sa nekoliko godina starijim devojčicama domogne medalje, ali je od organizatora dobila pehar namenjen za najmlađeg učesnika na turniru.

Karate turnir „Begradski pobednik“

Međunarodni karate turnir „Trofej Beograda – Beogradski pobednik“ održan je u beogradskoj hali sportova na Banjici. Učestvovalo je oko 1200 takmičara iz 10 zemalja. U izuzetno jakoj konkurenciji nastupalo je i pet takmičara KK Do Kan u borbama.

foto: KK Do Kan

Naši šampioni su bili na nivou, hrabri i borbeni, a u žestokoj konkurenciji vrhunske rezultate ostvarili su Pavle Kovačević (juniori – 61kg) osvajanjem zlatne kao i Ognjen Sretenović (pioniri – 50kg) osvajanjem bronzane medalje.

Kovačević je, najverovatnije, ovim trijumfom nad konkurentima, obezbedio mesto u reprezentaciji Srbije za predstojeće Prvenstvo Balkana koje će biti održano početkom decembra u Sloveniji.

Vrlo blizu osvajanja medalje bio je i Ivan Milovanović (ml. seniori – 75kg) koji je u četvrtfinalnoj borbi protiv aktuelnog svetskog prvaka Bojana Boškovića iz Crne Gore bio odličan u meču, ali je nakon neoprezne akcije svetskog šampiona doživeo težu povredu. Na sreću sve se dobro završilo, Ivan se ubrzo pridigao na noge pozdravljen aplauzom celokupnog auditorijuma, Bošković je diskvalifikovan, ali je Ivanu bio zabranjen nastup u polufinalu pa je na kraju zauzeo peto mesto.

Stefan Uzunović (juniori – 68kg) i Veljko Petrović (kadeti – 70kg)su nakon solidnih borbi u kvalifikacijama zaustavljeni u četvrtfinalnim mečevima ostavši tako bez šansi za osvajanje medalja.

Bila je ovo odlična uvertira pred finalne turnire Kupa Srbije koji se održavaju sledećeg vikenda u Smederevu.

Violeta

Prethodni članak

Čitalac reporter: Kad upravnik zgrade parkira

Sledeći članak

Pozorišna predstava: „Prah“