• 4 јуна, 2020

Sloga: Odluka o minimalcu još jedna predstava za široke narodne mase

Odluka Vlade o povećanju minimalca od naredne godine za oko 3.000 dinara na mesečnom nivou predstavlja novo poniženje celokupnog sveta rada i nastavak pojačane politike sistematskog uništavanja srpske privrede, ocenio je danas Udruženi sindikat Srbije „Sloga“, prenosi danas.rs.

Sindikat je u saopštenju naveo da će posle takvih odluka privreda Srbije ostati i bez stručne i bez osnovne radne snage.

Prema sindikatu, odluka o minimalcu je „još jedna od predstava za široke narodne mase u režiji jednog čoveka i vlasti koja želi sebe da prikaže kao onom koja brine o svom narodu“.

Za izjavu ministra Siniše Malog posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta da je to „najveće povećanje zarade ikada u Srbiji“, „Sloga“ je navela da je to „još jedna od besmislica“ koju vlast servira, „ovoga puta uz nesebičnu pomoć dobro plaćenog birokratskog sindikalnog aparata“.

„Dok evropski svet ozbiljno kroz socijalno partnerstvo razmatra povećanje lične potrošnje kroz podizanje zarada u svojim privredama, naše sindikalne kolege ‘glumataju’ socijalni dijalog i razmatraju takozvanu ‘potrošačku korpu’ čiju pravu vrednost nijedna vlada do sada nije utvrdila na relevantan i valjan način“, smatra „Sloga“.

 

Povezani tekst – RTS: Minimalac povećan na 30.022 dinara, nema dogovora u SES-u

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

Danas je crveno slovo i veliki hrišćanski praznik

Sledeći članak

Tetra Pak isporučio više od 500 milijardi komada ambalaže sa FSC™ oznakom