• 4 marta, 2021

Streljaštvo: Medalje za Emiliju, Filipa i Eleonoru

foto: privatna arhiva

I kolo kupa SSS, B program

SMEDEREVO, 16. januar (SSS) – Takmičarska 2021. godina za srpske strelce počela je u Smederevu prvim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem u B programu (pionirska, kadetska i mlađejuniorska kategorija).

U skoro svim disciplinama vođene su vrlo izjednačene borbe za medalje. U nekoliko slučajeva prvoplasirani i drugoplasirani su imali identične rezultate, pa su o pobednicima odlučivali dodatni kriterijumi (poslednja, pretposlednja serija…)

Emilija Ponjavić članica streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz našeg grada je bila najuspešnija mlađa juniorka puškom ubivši fantastičnih 396 krugova!

foto: privatna arhiva

U kategoriji pionira serijska vazdušna puška, Filip Vranić je osvojio drugo mesto sa 178 krugova.

Eleonora Radulović je osvojila dve srebrne medalje i to u konkurenciji kadetkinja, kao i mlađim juniorkama ubivši 359 krugova.

foto: privatna arhiva

Ostali takmičari koji su se domogli bodova za finalni turnir su David Aćimović, Stefan Agović, Bogdan Marjanović, Iva Minić, Marko Žižović i Jovan Maksimović.

Naredno takmičenje se održava u sledeću nedelju u Kosjeriću gde naši strelci pucaju kvalifikacioni turnir za pravo nastupa na Prvenstvu Srbije A program, koje će biti održano krajem februara u Nišu.

D. A. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Covid – 19 u GM: Izveštaj iz Doma zdravlja

Sledeći članak

Kliskanje na Ciletovoj livadi