• 19.07.2024.

Suspendovano više od 30 radnika Pošte Gornji Milanovac

foto: gminfo.rs

I u poslovnoj jedinici Pošte Gornji Milanovac delu zaposlenih zbog obustave rada danas su uručene suspenzije. Kako nezvanično saznajemo u  milanovačkoj Pošti sa posla je privremeno udaljeno (do tri meseca) više od 30 radnika zbog nepoštovanja radne discipline.

Kako nam je rečeno na portirnici upravnik milanovačke Pošte ne želi da razgovara sa novinarima.

 

Od ponedeljka do danas, štrajku u ovom državnom javnom preduzeću, priključuju se zaposleni u gotovo svim većim ispostavama.

Naime, obustava rada dela zaposlenih u Pošti Srbije počela je 2. decembra. Oni su odbili ponudu poslovodstva da se od iduće godine masa zarada u Pošti poveća za 10 odsto, a da najveće povišice dobiju zaposleni s najmanjim primanjima, tražeći da im se zarada izjednači sa republički prosekom.

Radnici Pošte protestuju uz pesmu Branka Kockice i portrete Željka Samardžića

Na društvenim mrežama danas su objavljeni snimci i fotografije na kojima poštari pevaju pesmu Branka Kockice „U svetu postoji jedno cartsvo“, ili na licima drže fotigrafije sa likom Željka Samardžića. Oni su tako reagovali na navode koji su se pojavili prethodnih dana, takođe na društvenim mrežama, o javnim ličnostima fiktivno zaposlenim u JP Pošta Srbije, prenosi N1.

Među javnim ličnostima koji se pominju na listi fiktivno zaposlenih u Pošti Srbije nalaze se osim glumca Branka Milićevića Kockice i muzičara Željka Samardžića, još i Tijana Iphone i pevačica Jami

Uz snimak poštara koji pevaju pesmu Branka Kockice napisano je: „Šta ti je drugarstvo! Poštari pevaju pesmu svog kolege.“

Na tviteru se navodi da javne ličnosti fiktivno zaposlene u Pošti dobijaju zaradu od oko 100.000 do 200.000 dinara.

Dve trećine radnika Pošte nastavilo je danas obustavu rada i zahteva povećanje zarada. Oni navode da nakon propalih pregovora sa Vladom, nisu dobijali nove ponude za razgovore.

 

Povezani tekst Štrajk Pošte u Milanovcu

Violeta

Prethodni članak

Uhapšteni lopovi koji su provalili u čačansku “Slobodu“ da kradu bakarne delove iz trafostanice

Sledeći članak

Isplata posebne novčane naknade