• 17.04.2024.

SWMF i PUB 1859: Spremni za uzbudljiv april i klupske svirke?

April. Vreme je da se razmrdamo. Svirke bluza, rock &roll-a, rege žurke… Sve to, i još mnogo toga, u sklopu Srpskog festivala svetske muzike, od 19. do 23. aprila. 

Očekuje nas pet dana klupske svirke u PUB-u 1859.

Ali krenimo redom. Mesto okupljanja PUB 1859, subota 13. april, 21.30h. A u PUB-u dobro raspoloženje, odlična energija, sjajna atmosfera.

– Serbia Music World Festival i Pub 1859 nastavljaju saradnju i ovog XI festivala. Pored odličnog programa u Domu kulture i na Trgu kneza Mihaila, imaćemo i odlične klupske svirke u PUB-u. Ove godine krećemo, već od subote, 13. aprila i svirke će biti sve do kraja meseca. Počinjemo, kao što rekoh u subotu, i tada su sa nama Vesele 80-e, a početak je 21:30h. Njih ne treba posebno predstavaljati, imali smo prilike da ih čujemo, očekuje nas muzički vremeplov i veče domaćeg rock &roll-a. Znate već, dobar provod je zagarantovan, to ne moram da govorim. Ovo je treća godina saradnje sa SWMF. Bila nam je čast da budemo deo devetog i desetog Srpskog festivala svetske muzike, a svoje učešće na ovogodišenjem festivalu opravdaćemo dobrim svirkama, a nadam se, de ćemo ove godine skočiti za mesto više – rekao je Zoran Jeremić, vlasnik PUB-a 1859.

Posebnu pažnju obratite na subotu, 20. april, od 21:30h! SWMF i PUB „zapretili“ su nam nesvakidašnjim muzičkim spektaklom. Bluz dolazi u naš grad. U goste dolaze Nenad Zlatanović i Pera Joe.

Gitarista Nenad Zlatanović i Pera Joe, omogući će nam da uživamo u pravom bluz zvuku, kaže nam Slobodan Božović, direktor festivala.

– Zlatanović na akustičnoj gitari i Pera Joe sa usnom harmonikom čine jedan sjajan duo. Putovanje na koje oni vode svoju publiku je putovanje na talasima bluz ritma od Beograda do Teksasa. Kažu, kada slušate ovaj duo imate osećaj da se nalazite u nekom pabu u Teksasu, gde „mirno“ pijete svoje pivo, i odjednom spontano, kako se to samo u Teksasu dešava, kreće svirka koja vas izuva iz cipela i dovodi do ludila. Ne možete da sedite, morate da ustanete i zaigrate bluz. Onako kako vam se hoće, jer bluz je sloboda u svemu, pokretu, izrazu, slobodni ste da izrazite svoju tugu, i da uživate u njoj u sjajnom ritmu – rekao je Božović.

Serbia world music festival i PUB 1859 mašinerija tu se neće zaustaviti. Nastavljaju 22. i 23. aprila, od 21 sat, a u PUB-u, te dve večeri, nastupiće norveški DRUNKEN SAILORS.

– Ta dva dana ugostićemo sjajne bluzere iz Norveške. The Drunken Sailors (pijani mornari) sviraju elektro-akustični folk, Irsku muziku, Roots, Amerikanu, Country i Blues, sa dosta violina, harmonika, perkusija i gitara kao i nekoliko talentovanih vokala u bendu. The Drunken Sailors nastupaju na više koncerata godisnje, kako u Mosjoen (Mušjen) u rodnom gradu ali i van – kaže Jero.

A onda ćemo igrati u rege ritmu.

Ako vam reč Ždreban budi uspomene na sjajnu muziku, pozitivnu atmosferu, hiljade raspoloženih ljudi i nestvarno lepu prirodu, samo vas podsećamo da se NATURAL MYSTIC FESTIVAL ove godine održava od 28. aprila do 1. maja.

Sada već tradicionalni međunarodni festival koji organizuju Jahmessenjah Sound i UG Rekultivator, do sada je uspešno ugostio mnoge poznate muzičare iz celog sveta.

– Zagrevanje za Natural Mystic Festival kreće, 27. aprila u PUB-u od 21:30h uz DON MINOTTA iz Jamajke. Don Minott Srbiju i Balkan je posetio više puta u organizaciji Jahmessenjah Sound Systema sa kojim je nastupao na Exit Festivalu, Montenegro Sun Reggae Festivalu, Lost & Found Festivalu, Prilep Pivo Festu kao i na mnogobrojnim klubskim žurkama… – rekao je Božović.

Zbog svega, gore navedenog, odbacite svoje planove u narednom peridu i, spremite se uzbudljiv APRIL i klupske svirke U PUB-u 1859.

 

gminfo.rs

 

Dobrodošli u GRAD FESTIVAL.

Violeta

Prethodni članak

Ljubavni problemi, #01

Sledeći članak

Gorica Petrović: Tužba protiv Dejana Kovačevića, aktuelnog predsednika opštine Gornji Milanovac