• 19 aprila, 2021

U Gimnaziji 120 slobodnih mesta za narednu školsku godinu

foto:gimnazijagm.edu.rs

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije objavilo je Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2021/2022. godinu.

U gornjomilanovačkim srednjim školama ima ukupno 390 mesta, od čega 120 mesta pripada Gimnaziji „Takovski ustanak“.

foto>: FB Gimnazija „Takovski ustanak“

Prema planu upisa, kao i prema objavljenom konkursu, za narednu školsku godinu milanovačka Gimnazija je planirala upis četiri odeljenja sa tri smera četvorogodišnjeg obrazovanja. To su dva odeljenja opšteg smera (60 učenika), jedno odeljenje opšteg smera-engleskog (30 učenika) i jedno odeljenje društveno-jezičkog (30 učenika).

Gimnazija je pravi izbor za učenike koji žele široko opšte obrazovanje i predstavlja odskočnu dasku za dalje školovanje. Naši gimnazijalci su veoma angažovani kako u nastavnim, tako i u vannastavnim aktivnostima i imaju mogućnost da odaberu neku od sekcija iz bilo kog predmeta, da budu školski novinari ili volonteri Interkluture, kao i da učestvuju u mnogobrojnim školskim dešavanjima u toku godine – kaže za GMinfo Biljana Nišavić, direktorka ove obrazovne ustanove.

direktorka Biljana Nišavić, Gimnazija „Takovski ustanak“

U skladu sa reformom gimnazija koja je u toku, učenici prvog razreda, uz postojeće predmete, mogu da biraju jedan od sledećih izbornih programa: Jezik, mediji i kultura, Zdravlje i sport,  Primenjene nauke i Umetnost i dizajn.

– Na našu žalost, zbog aktuelne epidemiološke situacije ove godine je rad na međunarodnim projektima usporen, mada nije prestao, jer se projektne aktivnosti realizuju na daljinu, ali se nadamo da ćemo se sa normalizacijom stanja vratiti na kolosek. Raširenih ruku očekujemo nove prvake i želimo im srdačnu dobrodošlicu – poručila je Nišavić.

foto: gminfo.rs

„Privilegija je i velika čast učiti u školi koju su pohađali znameniti ljudi ovog kraja kao što su Božidar Terzić, Momčilo Nastasijević i Boža Prodanović“, poručuju iz ove obrazovne ustanove.

Sve detaljnije informacije o upisu i smerovima koji su u ponudi za narednu školsku godinu roditelji i učenici mogu dobiti u Gimnaziji „Takovski ustanak“ ili na sajtu.

 

Facebook @Gimnazija „Takovski ustanak“

Instagram @gimnazijatakovskiustanak

V. Popović, gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Izložba starih radio i tv-aparata rudničko – takovskog kraja

Sledeći članak

Covid -19; Opšta bolnica: Jedna osoba hospitalizovana u „crvenoj zoni“ preminula, dve na respiratoru