• 26.02.2024.

U Metalcu i Nemanja Nedeljković

Nemanja Nedeljković

Metalac ni u tekućem prelaznom roku ne propušta da zanovi deo rostera predviđen za mlade snage, koje će moći da doprinesu igri u nastavku sezone, ali pre svega ostvarenju planova za budućnost.

Četvrti plavo-beli novajlija je mladi centralni vezni igrač sa napadačkim karakteristikama, mladi Nemanja Nedeljković. Ima 19 godina i rođen je upravo u Gornjem Milanovcu. Značajan deo fudbalskog puta trasirao je u Vojvodini kroz selekcije U16, U17 i U19, da bi prelaz u seniorske vode iskusio u Takovu, gde se dve godine kao prvotimac kalio kroz najjači srpskoligaški rang. Bilo je potom prirodno da postane dovoljno zreo za seniorske nade Metalca, koje će ove sezone stasavati uz prekaljene znalce poput Mirića, Aleksića, braću Mijailović, Arabmašića.

– Ovo je u stvari moj povratak u Metalac, – napominje Nedeljković. – Od svoje pete do dvanaeste godine bio sam u selekcijama koje su vodili Čavorović i Ilić, tako da je ova stanica u mojoj karijeri završetak jednog punog kruga i početak novog sa prvim timom. U Vojvodini sam stekao u međuvremenu neprocenjiva znanja uz njihove trenere i igrače iz moje generacije, poput Jovana Miloševića, koji je sada u Študgartu, i Mihajla Butrakovića, koji je već prvotimac Vojvodine. Međutim, nikada se do sada nisam susretao sa načinom rada kakav je u Metalcu pod vođstvom Otaševića. To kako sada stručni štab organizuje i sprovodi treninge, kakvi se sistemi pripreme i rada primenjuju, a posebno u kakvom duhu kreiraju atmosferu u kolektivu, potpuno je novo za mene i već vidim da ću mnogo toga naučiti.

Nedeljković će bez sumnje imati jaku konkurenciju na centralnim pozicijama, ali i veliku odgvornost ako mu se povere noseći zadaci tokom nimalo lakih iskušenje koje će Metalac morati da prebrodi ako želi da nastavi uzlaznom putanjom iz poslednjih osam kola pred pauzu. Plavo-beli žele u gornji deo tabele. Nedeljkovć smatra da je to itekako realno i da ne strahuje od nastupa čak i u prelomnim mečevima.

– Za to ću sigurno biti spreman, pa ćemo videti kako trener proceni. Nadam se da će mi ukazati poverenje, radiću maksimalono da to zaslužim, jer imati ulogu baš u ovom trenutku u Metalcu, biti deo jedne nove ere i borbe za povratak na najveću scenu, za mene je neverovatno značajan izazov, pogotovo što sam iz Milanovca. Moramo vratiti Metalac tamo gde pripada, nadam se ove sezone u plejof Prve lige, a potom u Superligu kada se sve kockice budu poklopile za tako nešto, – poručio je Nedeljković.

M.M./S.Ž./GMInfo.rs

Pratite nas na Fejsbuk i Instagram nalozima!

Milos

Prethodni članak

U toku prijavljivanje poljoprivrednika za subvencije po hektaru: Ovo su uslovi

Sledeći članak

“Parking servis“: Bez naplate parkiranja tokom praznika