• 26.02.2024.

Većnici usvojili i Odluku o dodeli podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma

foto: gminfo.rs

Na 56. sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac većnici su razmatrali i jednoglasno usvojili 16 tačaka dnevnog reda.

foto: gminfo.rs

Opštinsko veće je, između ostalog, dalo zeleno svetlo na predlog Odluke o odobravanju i dodeli podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine Gornji Milanovac za 2023. godinu.

foto: gminfo.rs

– Opština Gornji Milanovac kao i svake godine dodeljuje podsticajna sredstva za razvoj seoskog turizma, pre svega za građevinske radove. Svako ko je u tekućoj godini izvodio takve radove na objektima, a koji su namenjeni za turizam, može da dobije sredstva od opštine Gornji Milanova za tu namenu. Trudili smo se da ravnomerno rasporedimo novac. Nažalost, nismo mogli svima da izađemo u susret s obrzirom na to da su sredstva bila ograničena, tako da mislim da je jedna prijava bila odbačena, kao nepotpuna jer nije imala fiskalni račun. Ovog puta, mislim, da tri gazdinstva nisu dobila sredstva jer je nedostajalo toliko  sredtsva da se to isplati. Ali to su gazdinstva koja su u prethodnom periodu dobijala naknadu. Pozivam ih da se i sledeće godine prijave na konkrus opštine Gornji Milanovac jer to je jedan dobar način da seoski turizam podignemo na jedan viši nivo. Mi ćemo se truditi da kroz rebalans budžeta u sledećoj godini opredelimo više sredstava, s obzirom da je ove godine bila rekordna prijava za ta sredstva – kazao je Dejan Kovačević, predsednik opštine G. Milanovac.

foto: gminfo.rs

Većnici su usvojili i Informacije o stepenu usklađenosti planiranih realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač opština Gornji Milanovac za period od 01.01.2023. do 30.09.2023. godine.

foto: gminfo.rs

– Na današnjoj sednici razmatrano je kako su radila javna preduzeća i ustanove od 1. januara do 30. septembra. Videli smo da nema nikakvih iskakanja redovnog poslovanja. Budžetska sredstva su trošena onako kako su i opredeljna, svi korisnici sredstava su ih trošili na zakonit i pravilan način i svi oni koji su bili potrošači tih budžetskih sredstava su imali dovoljno sredstava i za plate i naknade i za socijalna davanja, sve ono što ide iz budžeta opštine Gornji Milanovac – ocenio je Kovačević.

Na danas održanoj 56. sednici Opštinskog veća usvojene su sve tačke Dnevnog reda koje će se pred odbornicima SO Gornji Milanovac naći na sledećem zasedanju.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Završetak radova na priključenju u gradsku zonu „kod Tenka“ u narednih desetak dana

Sledeći članak

Čivović: Nakon četiri decenije renovirana stomatološka služba (+FOTO)