• 19.07.2024.

Vlade Divac i Marko Marinović posetili OŠ „Momčilo Nastasijević“ (+FOTO)

foto: gminfo.rs

„MALIM KORACIMA DO VELIKIH ZVEZDA“ – Povodom 100 godina košarke u Srbiji

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, a povodom 100 godina košarke u Srbiji, organizovali su danas u našem gradu događaj „Malim koracima do velikih zvezda“ na kojem su legende naše i svetske košarke đacima i gostima prenele svoja sportska i životna iskustva.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

Tim povodom Vlade Divac, legenda naše košarke, NBA igrač i bivši reprezentativac, Marko Marinović, pomoćnik selektora Srpske košarkaške reprezentacije, kao i predstavnik ambasade SAD-a u Beogradu posetili su Drugu osnovnu školu u Gornjem Milanovcu.

foto: gminfo.rs

Mi smo već duži period prijatelji sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac”. Oni nas prate već nekoliko godina, kada je u pitanju agrarna politika i ruralni razvoj. Ovom prilikom im se zahvaljujem što svake godine daju stipendije našim učenicima koji pohađaju poljoprivrednu školu u Požegi. Takođe, bilo je i drugih zajedničkih zadataka. Događaj “Sto godina košarke” je samo prvi u nizu događaja koji danas mi zajedno proslavljamo sa predstavnicima američke ambasade. Drugi događaj, gde će takođe biti predstavnici američke ambasade biće večeras, kada se održava specijalna projekcija filma “Heroji Halijarda”, prva projekcija, odnosno pretpremijera. Danas iz Gornjeg Milanovca, ponovo će se pokrenuti točak istorije, videćemo koliko je domaćinski srpski narod iz ovih krajeva učinio da se završi Drugi svetski rat. Takođe, sutra na Galovića polju, u Pranjanima obeležavamo “Misiju Halijard”, zajedno sa predstavnicima ambasade SAD-a. Košarka i košarkaši su ljudi koji su nas najviše puta obradovali, donoseći sjajne rezultate sa evropskih, svetskih takmičenja i olimpijada – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

foto: gminfo.rs

Sportski događaj „Malim koracima do velikih zvezda“ organizovan je u Osnovnoj školi „Momčilo Nastasijević“ gde ih je zajedno sa učenicima i nastavnicima dočekala direktorka Ivana Tolić, koja je istakla veliko zadovoljstvo što su domaćini ovog skupa što su baš u ovom trenutku odabrali školu u Milanovcu za promociju košarke.

foto: gminfo.rs

Drago mi je što sada, kada su košarkaški reprezentativci postigli izuzetan uspeh imamo priliku da razgovaramo i da se družimo sa legendom naše košarke. Nadam se da će učenici nakon ovog jedinstvenog iskustva krenuti putem košarke a možda jednog dana budu na mestu reprezentativaca – između ostalog rekla je Ivana Tolić, direktor OŠ “Momčilo Nastasijević”.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

Učenici bili u prilici da postavljaju pitanja košarkaškim asovima i čuju njihova iskustva. Usledila je zajednička diskusija u okviru koje je Vlade Divac učenicima govorio o važnosti sporta, timskog duha kao i doprinosa košarke našoj zemlji u prethodnih 100 godina.

foto: gminfo.rs

– Na ovaj način u Gornjem Milanovcu, želimo da se zahvalimo svim generacijama iza nas i proslavimo stogodišnjicu košarke kao jednog od najuspešnijih sportova na ovim prostorima – između ostalog rekao je Divac i izrazio nadu da su posle današnjeg „školskog časa“ deca zapamtila da treba da budu uporni, ne samo u sportu, već i životu i da sanjaju svoje snove, a da je sam proces koji dovodi do medalje mnogo značajniji nego sama medalja.

foto: gminfo.rs

Druženje učenika sa Vladom Divcem, velikim imenom naše košarke, nastavljeno je u sportskoj hali. Učenici su se kroz kraću trening utakmicu upoznali sa osnovnim pravilima ovog sporta a ujedno im je Divac preneo deo svog bogatog sportskog i životnog iskustva.

foto: gminfo.rs

Ovaj događaj je bio samo jedan u nizu koji Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje zajedno sa Ambasadom SAD-a na temu 100 godina košarke u Srbiji.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

I Gornji Milanovac obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Sledeći članak

Dr Stanojević: Trenutno mali broj pozitivnih na COVID