• 27.09.2023.

Dr Stanojević: Trenutno mali broj pozitivnih na COVID

foto: gminfo.rs

 

Na području milanovačke opštine od 1. do 14. septembra zabeleženo je 15 obolelih od korona virusa. Za to vreme u Ambulanti za akutne i respiratorne (ARI) infekcije milanovačkog Doma zdravlja pregledano je 168 pacijanata.

– Od 168 prvih pregleda uradili smo sto antigenskih testova, od toga je 15 pozitivnih na kovid 19. Radi se o blažim kliničkim slikama. Pacijenti se žale na kijavicu, curenje iz nosa, suv kašalj ili temeperaturu. Mera samoizolacije traje sedam dana. Što se tiče naše opštine ovo je minimalan broj kovid pozitivnih pacijenata – rekla je za GMinfo doktorka Danijela Stanojević, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva (ZZOS).

Ambulanta za akutne i respiratorne infekcije od 1. septembra je izmeštena u prostorije Opšte medicine (bivša Medicina rada).

– Pacijent se javlja na šalter kod trijažne sestre kojoj je potrebno da objasni zbog čega dolazi, da bi ona mogla dalje da ga uputi. Ukoliko je to respiratorna simptomatologija ona će ga uputiti ka njegovom izabranom lekaru. Ukoliko njegov lekar nije u smeni imamo lekara koji prima sve pacijente od trenutno odsutnih doktora. Znači, uvek ima neko ko će da primi pacijenta i da ga pregleda i ukoliko je potrebno uradi antigenski test na koronavirus – kaže Stanojević.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Vlade Divac i Marko Marinović posetili OŠ „Momčilo Nastasijević“ (+FOTO)

Sledeći članak

Film Heroji Halijarda sinoć iz Gornjeg Milanovca krenuo prema svojoj publici