• 16.05.2022.

Vučetić: Putevi u milanovačkoj opštini prohodni

foto: gminfo.rs

Sneg koji od noćas pada usporio je saobraćaj ali nije stvorio veće probleme. Vozačima se savetuje oprez zbog vlažnih kolovoza, savetuju iz zimske Službe JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac.

Božidar Vutić, iz JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac kaže da su radnici zimske Službe tog preduzeća sa kompletnom mehanizacijom na terenu, a putevi i saobraćajnice za čije čišćenje su zaduženi su prohodni.

foto: gminfo.rs

– Ulice u gradu su prohodne, mehanizacija je sva na terenu, ukoliko bude potrebe uključićemo i privatnu. Dežurne ekipe čiste gružanski i pranjanski kraj, u kačerskom još nema problema, oni ga za sad sami čiste. Za sada nema kritičnh deonica, do sada nam se niko nije javio za pomoć. Imamo jednu sahranu u Velereči i tamo smo hitno poslali mehanizaciju da očisti. Tako da je do sada sve pod kontrolom. Ali, očigledno je da ukoliko ovako nastavi da pada biće ozbiljna situacija – kazao je Vučetić.

On je ističe da zimska služba tog preduzeća grad dobro čisti, međutim imaju određenih problema u jednosmernim ulicama.

 Ovom prilikom apelujem i molim sugrađane da svoja vozila u poprečnim ulicama parkiraju sa jedne strane, jer ne možemo da prođemo sa raonikom i kamionom i očistimo – rekao je za naš portal Božidar Vučetić.

foto: gminfo.rs

U gradskoj zoni čišćenje ulica sprovodi se po prioritetima, i postoje tri. Prvog prioritete su glavna ulica i sve koje se ulivaju u nju i dužene je oko 22km i 620 metara. Drugog prioriteta obuhvaćene su 22 ulice, ukupne dužine 35km 106 metara, i treći prioritet čini 27 ulica, dužine 25 kilometara, što je ukupno 85 kilometara u gradu.

 

V.P. gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Dveri GM: Izaći na referendum i glasati protiv

Sledeći članak

U Ulici kneza Aleksandra oboren pešak