• 19.07.2024.

Vučić „obilazi“ školu, opozicija protestuje zbog zloupotrebe dece

foto: gminfo.rs

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, „obići“ će sutra adaptiranu i renoviranu zgradu Osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu, najavljeno je medijima iz press službe predsednika i kabineta predsednika opštine Gornji Milanovac. Inače, ovu najavu znatno pre nego što je i zvanično objavljena, preneo je lokalni režimski portal GM press.

Istvremeno, narodna poslanica Marinika Tepić objavila je na svom tviter nalogu i fotografiju potvrde, koja je juče podeljena učenicima škole, a na kojoj roditelji đaka treba da potpišu saglasnost da se učenici mogu fotografisati sa predsednikom. Tepić je Vučića i ministra prosvete Šarčevića optužila za zloupotrebu dece.

Fotografija pomenute potvrde kruži društvenim mrežama od sinoć, a autentičnost su portalu gminfo potvrdili roditelji nekoliko učenika škole, koji su odbili da potpišu saglasnost.

Direktorka Osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca Dragana Nikitović kaže za portal gminfo da ne postoji nikakva loša namera, i da je to vid zaštite dece od mogućih zloupotreba.

Možda nije najbolje definisano, ali smo samo želeli da decu zaštitimo od mogućih zloupotreba. Sutra će biti brojne novinarske ekipe, vrlo je verovatno da će snimci dece biti objavljeni na mnogim medijima, i mi smo samo želeli da decu zaštitimo od mogućih zloupotreba. Mi saglasnost roditelja inače i tražimo svakom prilikom kada je moguće da deca budu snimana i fotografisana, tako da smo to učinili i ovog puta – kaže direktorka Nikitović za Gminfo.

 

Petar Jeremić, gminfo.rs

 

 

Violeta

Prethodni članak

Prosečna zarada u MO u decembra iznosila 51.313 dinara

Sledeći članak

Milanovačka bolnica spremna za korona virus