• 22.09.2023.

Vukadinović fudbalerima: Važno je da razumete i upoznate kuću pod čijim imenom igrate

foto: gminfo

Važno je da razumete i upoznate kuću pod čijim imenom igrate i radnike, koji svojim zalaganjem doprinose i našem i vašem uspehu, – poručio je danas, osim ostalog, predsednik kompanije Metalac, Dragoljub Vukadinović, prvotimcima i stručnom štabu FK Metalac tokom njihove posete fabrici.

foto: gminfo
Dragoljub Vukadinović, foto: gminfo

Ova generacija milanovačkog superligaša prošla je kroz osnovne proizvodne pogone Metalca u Milanovcu kako bi iz neposrednog iskustva s radnicima, opremom, mašinama, načinom poslovanja i krajnjim proizvodima, izvukla zaključke o tome kako se i odakle finansira i podržava, ne samo njihova igra u klubu, već i najveći deo sporta uopšte na teritoriji Rudničko-takovskog kraja.

foto: gminfo
foto: gminfo

Metalac je jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji i svi zato imamo veliku obavezu da dostojno predstavljamo i klub i ovog giganta na svakom koraku, na terenu i van njega, – rekao je za GMInfo šef stručnog štaba FK Metalac, Žarko Lazetić. – Obilaskom fabrike hteli smo da pošaljemo poruku igračima da budu svesni u kakvom su klubu, kakva kompanija i koji ljudi stoje iza njih, kako bi stalno to imali na umu kao motiv više u svemu što se dešava. – dodao je Lazetić.

Žarko Lazetić, foto: gminfo

Vukadinović je u obraćanju najmlađoj ekipi Linglong Superlige izneo kratak istorijat fabrike i samog kluba, kroz sve njihove uspone i padove, sve do današnjih uspeha na domaćem i međunarodnom tržištu, zahvaljujući čemu samo za projekte društveno odgovornog poslovanja, u koje spada ulaganje i u sport, godišnje izdvoji oko milion eura.

foto: gminfo
foto: gminfo

Važno je da razumete i upoznate kuću pod čijim imenom igrate i radnike, koji svojim zalaganjem doprinose i našem i vašem uspehu,  – rekao im je Vukadinović.

foto: gminfo
foto: gminfo

Fudbalski klub Metalac danas ima oko 250 članova, od predškolskog uzrasta do omladinaca i seniorskog tima, koji sada važi za najprijatnije iznenađenje Superlige sa 5 uzastopnih utakmica bez poraza. Sportski direktor kluba, prof. dr Bojan Leontijević i šef stručnog štaba Žarko Lazetić, uručili su navijački šal i fudbalsku loptu Radmili Trifunović, vršiocu dužnosti generalnog direktora, nakon čega su igrači istim gestom obradovali nekolicinu radnika tokom obilaska proizvodnih traka u pogonima za posuđe.

foto: gminfo

Klub je osnovan 1961. godine pod imenom FK Radnik, da bi poslednjih 55 godina, sa manjim ili većim uspesima, igrao pod imenom Metalac, preduzeća koje je skoro sve vreme glavni oslonac opstanka i razvoja kluba. Doprinos fudbalu u Gornjem Milanovcu, ova kompanija je krunisala 2012. godine izgradnjom savremenog stadiona po međunarodnim standardima. Jednu od najvažnijih utakmica sezone, milanovački plavi igraju u ponedeljak protiv Radnika iz Surdulice upravo na svom terenu.

M.Mijatović/gminfo.rs

Milos

Prethodni članak

Opština Gornji Milanovac obnovila vozni park sa pet Škodinih vozila

Sledeći članak

Počinje zimsko računanje vremena, kazaljke pomeriti sat unazad