• 18.05.2022.

Vukadinović: Oštećeni smo na više utakmica, ne možemo da ćutimo

Dragoljub Vukadinović; foto: GMInfo

Povodom odluka pojedinih arbitara, njihovog načina korišćenja i tumačenja VAR-sistema na superligaškim utakmicama Metalca u dosadašnjem toku prvenstva, oglasili su se prvi čovek kluba, Dragoljub Vukadinović, kao i sportski direktor Bojan Leontijević.

– Nisam zadovoljan suđenjem u jesenjem delu prvenstva. Tu su sudije koje su u FIFI-i, koje sude perfektno, ali ima drugih sudija, koje sude tako što daju veliku prednost našim rivalima, – obrazlaže najpre Vukadinović. – Nisam zadovojan ni kako se upotrebljava VAR. Na njemu proveravaju ono što oni žele da provere i na način kako oni žele da vide ishod situacije. Imamo više utakmica na kojima smo oštećeni. Ne govorim samo o poslednjem, već i o mečevima pre toga, gde nam nije suđen penal jer se VAR nije gledao, dok imamo utakmica gde se dosudi penal, pa se posle ispostavi da ga nije bilo. Smatram zato da i odluke pomoću VAR-a moraju da budu objektivnije, ako ga već imamo, da se gledaju sve sporne stvari, a ne selektivno, – kaže Vukadinović i navodi:

Lazetić, Vukadinović, Leontijević, foto: GMInfo, arhiva

– Na primer, negde se gleda da li je celo telo u ofsajdu, negde da li je samo glava u ofstajdu, nekad samo da li je koleno sporno. Mislim da je sve to prevršilo svaku meru. Dakle, moraju se imati isti aršini, a ne da se sudi po neujednačenim kriterijumima. Razumemo da je VAR nedavno uveden, ali je prošlo više nego dovoljno vremena za prilagođavanje i moramo se okrenuti objektivnijem suđenju. Takođe, apsurdno bi bilo kritikovati našeg šefa stručnog štaba samo zato što je javno rekao nešto što su svi videli. Ali ako već niko nije izuzet od kritike, dozvolite i nama da kažemo kako gledamo na neke stvari, jer mi moramo reći ono što je očigledno, ne možemo ćutati, – poručio je Vukadaninović.

LEONTIJEVIĆ: ČVRSTO STOJIMO UZ LAZETIĆA I IGRAČE

Sportski direktor Metalca, Bojan Leontijević, istim povodom je izjavio:
– Nakon 13 odigranih kola i racionalno sagledane situacije u kojoj se nalazimo, utisak je da smo na putu kojim smo i želeli da idemo. Da li smo zadovoljni osvojenim brojem bodova? Naravno da nismo, verovali smo da će ih biti više, što je prirodno, ali imamo mnogo toga što nas dugoročno uverava da ćemo bodove tek osvajati. Žarko Lazetić sa svojim stručnim štabom radi jako dobar posao, zajedno smo preuzeli rizik igranja sa ubedljivo najmlađim timom, možda čak i u celoj Evropi, i bili svesni oscilacija koje će nas pratiti. Svi smo bili pametni i uspešni kada smo prošle godine vezali 9 utakmica bez poraza, sada smo čak i iskusniji, prema tome, prevazići ćemo teške trenutke zajedno i radovati se novim pobedama. Tim nam je sastavljen od fudbalera koji su i dalje u fazi razvoja, veliki broj njih ozbiljno je skrenuo pažnju na sebe, što potvrđuje sve veći broj poziva za nacionalne selekcije koje za njih dobijamo, – naglasio je Leontijević i dodao:

Bojan Leontijević, foto Miroslav Jelisavčić Piko, arhiva

– Imam puno iskustva u trenerskom poslu, edukaciji trenera takođe, dajem sebi za pravo da konstatujem: Žarko je jedan od najperspektivnijih trenera koji se u poslednje vreme pojavio na našim prostorima. On je ozbiljan čovek, koji se odgovorno bavi svojim poslom i sa kojim se kao klub ponosimo. Zajedno smo selektirali igrače, donosili odluke, odgovorno tvrdim da Metalac neće strepeti za Supeligaški status. Jednostavno, puno je razloga koji ukazuju na takav zaključak. Predstoji nam jako bitan period takmičenja, uradićemo najviše da iz tima izvučemo najbolje, igrači su svesni situacije u kojoj se nalazimo, nemam dilemu, svi zajedno ponašamo se na način, kao što je Jung rekao, „nismo ono sto nam se dogodilo, mi smo ono sto smo odlučili biti“, – istakao je Leontijević.

LAZETIĆ: NE MOŽE NIŠTA DA ME POREMETI

– Ne može da me poremeti ništa, ni tri loša rezultata, čvrsto stojim iza svog tima, jer verujemo svi u ono što radimo, – istakao je ranije šef struke Metalca, Žarko Lazetić nakon povratka u bazu po susretu u Subotici. – Naravno, činjenica je takođe da imamo manje bodova nego što smo mislili da ćemo imati do ove faze, ali koliko smo mogli, a koliko smo uzeli, videćemo tačno u decembru. Svi hoćemo da imamo mlad tim, najmlađi u ligi, hoćemo da budemo atraktivni, da igramo progresivan fudbal, a onda, kad nema rezultata, svi se pitamo o čemu se radi. Mi moramo da nosimo teret koji sada imamo. Pred nama je Partizan, potom dve utakmice kod kuće i nema tu više priče o mladosti igrača, nema da li su psihološki nešto podneli teško ili lako, videćemo precizno u tih narednih deset dana od čega smo satkani i za šta smo spremni. Tu smo gde smo, potrebno je da nekog pobedimo, naravno, to se mora, kao i uvek što se mora. Koliko ćemo u tome uspeti, videćemo. Nastavićemo da vredno radimo i siguran sam da ćemo izaći na pravi put, – poručio je Lazetić.

Osvrnuvši se još jednom na utakmicu sa Spartakom, on je istakao da ni kriterijumi u Subotici nisu bili ravnopravni.

Žarko Lazetić, foto: Miroslav Jelisavčić Piko, arhiva

– Nismo imali iste uslove kao protivnik, to mora da se kaže, i nije prvi put ove sezone. Svi pričamo o dolasku VAR-a i da je to odlično, ali je činjenica da i VAR može da se koristi na ovaj ili onaj način, – rekao je Lazetić. – Želim svima da pošaljem jasnu poruku da niko nije „lud“ i da mi na terenu vrlo dobro osetimo kada aršini nisu isti za nas i za rivala. Zašto je to tako, ja ne znam. Ne govorim ništa konkretno protiv Spartaka, možda jednostavno sudija nije bio dorastao zadatku, ne znam tačno šta je. Imali smo ove sezone tri puta normalno suđenje, dok je na ostalim utakmicama bilo mnogo situacija koje su mogle da se proveravaju, a nisu, navodno nema se vremena, brzo se donose odluke. Mogao je, na primer, da se proverava penal za nas u zaustavnom vremenu protiv Vojvodine, mogao je da se proveri gol koji smo primili protiv Niša, da li je ofsajd bio pre toga. Ali se brzo prešlo preko toga, dok se juče proveravalo po pet minuta, dva minuta se produžavalo uobičajeno vreme provere, – istakao je Lazetić.

Nakon gostovanja u Subotici Metalac je iz 13 odigranih mečeva sakupio 12 bodova i nalazi se na 14. poziciji. Već u četvrtak igraju nadoknadu meča iz 5. kola, protiv Partizana u Beogradu, pa dočekuju Napredak 2. novembra, a ubrzo potom i Radnik.

GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Šutić: U kovid delu Opšte bolnice preminuo jedan pacijent, Interno ponovo u kovid sistemu

Sledeći članak

Nove medalje za mlade streličare SU Feniks