• 24 septembra, 2020

Za Aniku 100.000 dinara iz opštinskog budžeta

foto: gminfo.rs

Opštinsko Veće lokalne samouprave je, usvajanjem Rešenja po molbi milanovčanke Ivanke Pavlović Manić za novčanu pomoć zbog skupog lečenja njene ćerke Anike, odobrilo isplatu od 100 hiljada dinara u ove svrhe iz opštinskog budžeta. Anika boluje od retke bolesti – spinalna muskulaturna atrofija i za novootkrivenu terapju, koja pokazuje dobre rezultate, potrebno je nešto više od 2 miliona eura.

U prikupljanje novca gotovo spontano je prethodnih dana veoma brzo uključena mnogo šira zajednica naše opštine, od privrede, pojedinaca, prodajnih akcija, sportskih organizacija, školaraca, ugostiteljskih objekata, radnji, umetnika. Ali je cifra još daleko od konačne. Na današnji dan, prema podacima fondacije Aleksandra Šapića, „Budi Human“, koja je bazična adresa za donacije, za Aniku je sakupljeno nešto manje od 8 hiljada eura i 4.785.939,97 dinara.

foto: gminfo.rs

Na sednici Veća iz tekuće budžetske rezerve odobreno je još i 22.000,oo dinara Jovanu Kecoviću za troškove sedmodnevnog pohađanja letnje naučne škole u Istraživačkoj stanici Petnica; 30.000,oo dinara jednom našem sugrađaninu za osnovne životne potrebe i 100.000,oo dinara domaćinstvu Tešić iz Donje Vrbave zbog štete nastale usled požara.

M.Mijatović/gminfo

Milos

Prethodni članak

U toku radovi na delu Nušićeve ulice

Sledeći članak

Bez vode Ul. Miše Lazića