• 24 septembra, 2020

U toku radovi na delu Nušićeve ulice

foto: kabinet predsednika opštine

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac obišao je danas radove koji se izvode na kraku Nušićeve ulice, zahvaljujući kojima meštani ovog dela grada, posle skoro tri decenije, dobijaju funkcionalnu ulicu i prilaz svojim domaćinstvima.

U toku su radovi na deonici dužine 150 metara, za koje je opredeljeno million i sedamstotina dinara a obuhvaćeno je prokopavanje i nasipanje, dok će za asfaltiranje već sledeće godine biti urađena projektna dokumentacija, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

foto: kabinet predsednika opštine

– Prioritet nad prioritetima za opštinu Gornji Milanovac je izgradnja infrastrukture i za ovu godinu predvideli smo jedan ambiciozan plan, čija je realizacija pri kraju – rekao je danas Kovačević – Pored nastavka Nušićeve gde su ljudi trideset godina čekali da se novi krak ulice izgradi, uspeli smo da u ovoj godini završimo izgradnju dela ulice. Odrađeno je prokopavanje, nasipanje i kompletno uređenje, kako bi se stvorila dobra veza sa ulicom Natalije Carević. Do sada su meštani bili prinuđeni da dosta obilaze da bi stigli do svojih kuća. Na ovaj način biće olakšan i prilaz ekipama Javnog komunalnog preduzeća kada je u pitanju odnošenje smeća, jer su do sada žitelji ovog dela grada kante morali da odnose u susednu ulicu. Veoma sam zadovoljan jer su radovi brzo završeni a rešili smo i imovinsko-pravne odnose – izjavio je predsednik opštine.

Kovačević je ovom prilikom najavio da je raspisana javna nabavka za nastavak Ulice Dragiše Nikolića, očekuje da će za narednih petnaest dana biti poznat izvođač a da radovi budu završeni do Nove godine što će biti poslednja deonica koja će biti završena u 2020.

foto: kabinet predsednika opštine

– Vrednost ovih radova je više od 30 miliona dinara, a tim radovima rešićemo višedecenijski problem kada je u pitanju deo grada poznatiji kao “Stara pruga”, gde je izgrađeno veliko naselje i neophodna je potpuno nova infrastruktura. Izgradnji ulice predhodiće izrada kišne i fekalne kanalizacije za ceo taj kraj a već sada znamo da ćemo i u narednoj godini imati dosta posla kada je u pitanju infrastruktura – zaključio je Kovačević, kaže se u saopštenju

Kabinet predsednika opštine

Violeta

Prethodni članak

Čivović: Zaposlili smo četiri lekara

Sledeći članak

Za Aniku 100.000 dinara iz opštinskog budžeta