• 25 februara, 2021

Čivović: Zaposlili smo četiri lekara

doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac, arhiva

Saglasnost za prijem četiri lekara na neodređeno vreme u gornjomilanovački Dom zdravlja stigla je ovih dana iz Ministarstva zdravlja, saznajemo od doktora Aleksandra Čivovića, vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove.

– Prijemom četiri lekara nadam se da ćemo unaprediti rad naše ustanove. To su, inače, lekari koji su već neko vreme kod nas aktivni, ali na ovaj način su deo sistema i biće na neodređeno vreme ažurirani kao lekari koji obavljaju poslove za potrebe obaveznog zdravstvenog osiguranja i, naravno, finansirani sredstvima republike. Po odluci o maksimalnom broju zaposlenih mi imamo dozvolu za 200, trenutno Dom zdravlja broji 193 zaposlena lica, od toga 41 lekara. Tako da sada imamo dovoljno lekara, jer srazmerno broju stanovnika naše opštine to je broj koji je predviđen kadrovskim planom. Otišlo nam je pet lekara u penziju, i sada popunjavamo ta mesta – kaže Čivović.

foto: gminfo.rs

Prema njegovim rečima na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u filijali Gornji Milanovac nema lekara.

– Čak zadnji prijem koji smo imali popunili smo sa nekim lekarima iz Kragujevca  jer nije nikog bilo iz Milanovca. Tada smo od nekih 15-tak kanditata par njih primili koji su se iz Kragujevca preselili u Milanovac – rekao je Aleksandar Čivović.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Oslikavanje Crkve Sv. Trojice u Gornjem Milanovcu

Sledeći članak

U toku radovi na delu Nušićeve ulice