• 23 januara, 2021

Oslikavanje Crkve Sv. Trojice u Gornjem Milanovcu

foto: privatna arhiva

Odlukom episkopa žičkog Gospodina Justina počeli su pripremni radovi za oslikavanje (živopisanje) hrama Sv. Trojice u Gornjem Milanovcu.

U prvoj fazi biće odrađeni radovi zamena kompletne stolarije i svi molerski radovi. U saopštenju milanovačke crkve se navodi da cena ovih radova iznosi 2.169.352,oo dinara i oni su u toku. Druga faza je oslikavanje hrama, koje će početi odmah po završetku prve faze, a cena oslikavanja je 140 evra po kvadratu (u cenu su uračunati pripremni radovi).

foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

– Ovo istorijsko delo kojim je naša generacija počastvovana, očekuje i priložničko učešće svih nas. Pozivamo Vas da svojim prilozima ugradite sebe i svoju porodicu u zadužbinu kneza Miloša Obrenovića u kojoj se uznosi molitva već 158 godina. Vašim prilozima biće oslikani delovi našeg velelepnog hrama na slavu Božiju i Njegovih Svetih ugodnika, a na duhovno i telesno zdravlje svih nas – navodi se u saopštenju hrama Sv. Trojice i dodaje – Svetitelje koje najviše slavimo kao Krsne slave (Sv. Nikolu, Sv. Jovana, Sv. Arhangela Mihaila, Sv. Georgija…) moguće je darivati samo zajednički, jer ne želimo da oduzmemo mogućnost svima koji žele da učestvuju u njihovom oslikavanju.

Imena svih priložnika biće upisana u zvaničnu arhivsku knjigu priložnika naše Crkvene opštine i moguće je navesti ko prilaže i za koga prilaže dar (za zdravlje ili pokoj duše nekoga).

foto: privatna arhiva
foto: gminfo.rs

Prilog je moguće darivati uplatom na žiro račun u Halk banci broj 155-4650-28, ili ličnim prilogom kod Crkve u Gornjem Milanovcu.

Prilikom odlučivanja da li ćete uzeti učešća, imajte na umu reči Svetoga Pisma:“… Jer gde je blago vaše, onde će biti i srce vaše!“(Matej 6,21). Naročito molimo i pozivamo Opštinu Gornji Milanovac i privrednike našeg grada da pomognu u realizaciji velikih pripremnih radova, kao i u oslikavanju svodova našeg hrama gde su predviđeni veliki Gospodnji praznici (Vaskrs, Božić, Bogojavljenje, Cveti ….) – navodi se u saopštenju.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Dodeljene nagrade Beli labud

Sledeći članak

Čivović: Zaposlili smo četiri lekara