• 09.06.2023.

Zatvorena biračka mesta u Gornjem Milanovcu

Zatvaranje biračkog mesta 63 Gimnazija Takovski ustanak

 U Srbiji su večeras u 20 časova zatvorena biračka mesta na kojima je 6.724.949 gradjana s biračkim pravom moglo da glasa za predsednika Republike.

 

Današnji izbori su sedmi predsednički izbori od smene vlasti bivšeg režima na izborima 2000, a 11. od uvodjenja višestranačkog sistema u Srbiji 1990. godine.

Jutros u 7 časova na teritoriji opštine otvoreno je svih 66 biračkih mesta, a pravo glasa imalo je 37.173 glasača i do zatvaranja nije bilo nepravilnosti, saznajemo od koordinatora Radnog tela Republičke izborne komisije u Opštini Gornji Milanovac Aleksandra Jevtovića.

 

Na izbornoj listi za predsednika Republike Srbije našli su se Saša Janković (kojeg je predložila grupa građana), Vuk Jeremić (grupa gradjana), Miroslav Parović (Narodni slobodarski pokret), Saša Radulović (Dosta je bilo), Luka Maksimović (grupa građana), Aleksandar Vučić (Srpska napredna stranka i ostale članice vladajuće koalicije), Boško Obradović (pokret Dveri), Vojislav Šešelj (Srpska radikalna stranka), Aleksandar Popović(Demokratska stranka Srbije), Milan Stamatović (grupa gradjana) i Nenad Čanak (Liga socijaldemokrata Vojvodine).

 

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je danas nakon glasanja prisutnim novinarima rekao da očekuje da preko 60 odsto podrške bude za kandidata Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije.

Predsednik opštine Dejan Kovačević, foto:gminfo.rs

 

– Naša očekivanja su svakako da u prvom krugu, dakle danas, dobijemo predsednika Republike. Ova kampanja je bila kratka ali je bila usmerena 10:1 i ovde u Gornjem Milanovcu, naravno očekujem ubedljivu pobedu, očekujem preko 60 odsto podrške za našeg kandidata Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije – izjavio je Kovačević.

 

Predsednica Udruženja građana „Mladi Milanovca“ koji na predsedničkim izborima podržavaju kandidaturu Vuka Jeremića, Kristina Milošević je nakon glasanja prisutnim novinarima rekla da se nada da će doći drugog kruga predsedničkih izbora.

Kristina Milošević, foto:gminfo.rs

 Poslednjih par meseci smo razgovarali sa narodom i vidimo da je veliko nezadovoljstvo među građanima. Nadam se da će izlasnost biti povećana, a samim tim i da će biti više glasova za Vuka Jeremića i za sve opozicione kandidate, rekla je Predsednica UG „Mladi Milanovac“ Kristina Milošević i dodala:
– Mislim da je narodu dosta više bratskih, partijskih i prijateljskih veza. Nadam se da će doći do drugog kruga predsedničkih izbora i da ćemo 16. aprila imati drugog predsednika Srbije –  zaključila je Milošević.

 

gminfo.rs

Zorica Knežević

Prethodni članak

Do 18 časova u Moravičkom okrugu najveća izlaznost u Gornjem Milanovcu

Sledeći članak

Zatvorena biračka mesta