• 16.05.2022.

Žižić: Da se hrabro pogledamo u oči

Milija Žižić, foto Ivica Milošević

Metalac i Mladost tokom ove sezone tri puta su odmerili snage. U prvom susretu, oktobra prošle godine, Lučanci su slavili u Milanovcu 0:2. U martu su odigrali nerešeno 3:3, dok je Mladost bila bolja pored Despotovice istog meseca u prijateljskom meču tokom reprezentativne pauze 1:3.
Utakmica u aktuelnom plej-autu ispostalja se, međutim, kao najvažnija za oba kluba. Metalac želi da iskoristi jedini put koji vodi u baraž, preko pobeda u preostala dva kola uz eventualne poraze Proletera i Radničkog, dok Mladost ne sme da kiksne ako teži da ostane u bezbednoj zoni.
– Da, ne zavisi više sve od nas, to je poznato i borimo se s tim, – rekao je šef struke Metalca, Milija Žižić. – Štaviše, ceo period iza nas je iscrpljujuća borba u kojoj smo tražili našu šansu, a tražimo je i dalje. Uvek se vodim samo jednim principom, pa i sada, da vredno radimo, da nam je vreme saveznik i pošteno da prilazimo našim obavezama. Tako se ponašamo i tokom ove radne sedmice, ne samo igrači i ja, već ceo klub, ceo stručni štab.
Mladost je uvek bila tvrd orah za tim iz Gornjeg Milanovca, i obratno. Prisutan je i izražen komšijski rivalitet između jedina dva superligaša Moravičkog okruga, a radi se o dve ekipe koje ne mogu različitije biti, na šta i Žižić podseća.
– Mladost je jedna od onih ekipa koja je konceptualno sasvim drugačija od nas, uz to su neuporedivo iskusniji sastav. I oni imaju svoju problematku, o kojoj ne bih sada. Na nama je da respektujemo protivika, ali prvenstveno da razmišljamo o sebi. Izaći ćemo na teren da se muški pogledamo u oči i da odigramo meč hrabro, da uradimo sve što je u našoj moći, kako bi tek onda možda razmišljali o drugim rezultatima, koji su jako bitni za nas, – zaključio je Žižić.
Utakmica počinje u 19 sati uz direktan prenos na kanalu ArenaSport 3. Ulaz na tribine je za dame i osnovde besplatan.
GMInfo/S.Žurnal
Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Završeni radovi na asfaltiranju puteva u MZ Trudelj i Ozrem

Sledeći članak

Sunčano i danas u Srbiji, temperatura do 29 stepeni