• 24 februara, 2021

Zoćević uoči Spartaka: Nema nervoze posle Mačve

Marko Zoćević, s loptom, foto: Miroslav Jelisavčić Piko,

22. kolo Linglong Superlige, Metalac – Spartak ŽK

Metalcu je hitno potrebna bodovna injekcija, ne samo zbog poraza u prošlom kolu od Mačve 2:1, već i zbog niza nešto lošijih partija u finišu prvog dela sezone. Šansa da ponovo zakorače ka gornjem delu tabele, ukazuje im se samo 4 dana kasnije, u sredu protiv Spartaka, koji je u petak pobedio Bačku sa 1:0. Za Metalčevog veznog prvotimca, Marka Zoćevića, dolazak Subotičana je idelan za popravni, ali ne bez rizika.

Marko Zoćević, foto: Miroslav Jelisavčić Piko,

–  Spartakov tim je već duže vreme na okupu u ovom sastavu i sigurno da nas očekuje jedna jako teška utakmica, ali učinićemo sve što je do nas da se vratimo na kolosek pozitivnih rezultata. Ne postoji u ekpi nervoza niti neka tenzija zbog poraza od Mačve. Šteta jeste što tamo nismo uzeli bodove, ali uradili smo u međuvremenu potrebne analize i spremni smo da damo maksimum u sredu, – kaže Zoćević.

Ni u stručnom štabu plavih nema naročite zabrinutosti zbog trenutne bodovne stagnacije, pre svega jer je očito da ekipa ima pravu igru, pokazala je upravo i protiv Mačve da ume da dominira i stvara šanse, ali njihova realizacija zamalo nedostaje. Trener Žarko Lazetić veruje u svoj tim istim žarom i smatra da ne treba mnogo toga menjati kako bi se došlo do pozitivnog ishoda.

Žarko Lazetić, foto: Miroslav Jelisavčić Piko, arhiva

– Koliko je loše što je nova utakmica posle poraza jako blizu, nema se puno vremena za rad, s druge strane je toliko i dobro, jer meč sa Spartakom vidimo kao priliku da što pre popravimo utisak. Nema tu puno stvari koje moramo da dotegnemo, i sigurno ćemo probati da u sredu dobru igru krunišemo bolje nego u Šapcu. Jedva čekamo da izađemo na teren i pokažemo šta zaista možemo, – najavljuje Lazetić.

U timu Metalca nema problema u rosteru zbog zdravlja i parnih kartona, pa će Lazetić moći da računa kako na pun kapacitet prve postave, tako i na jaku klupu. Ali i na prednost domaćeg terena gde su, iako bez podrške publike, do sad u prvenstvu poraženi jedino od Crvene Zvezde. Posle 21. kola u ovoj sezoni nalaze se na 12. mestu sa 26 bodova. Spratak je peti sa 37. Utakmica počinje u 18 sati.

M.Mijatović/gminfo.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu

Milos

Prethodni članak

Emilija Ponjavić „upucala“ bronzu na prvenstvu Srbije

Sledeći članak

Promenljivo oblačno i toplije, do 10 stepeni