• 28 маја, 2020

Asfaltirano 500 metara lokalnog puta Beršići – Galič

foto: Opština G. Milanovac

Nastavak lokalnog puta u zaseoku Galič u Beršićima asfaltiran je u dužini od 500 metara. Ugovorena vrednost radova iznosila je preko 2 800 000,00 dinara, a celokupan iznos opredeljen je iz budžeta opštine Gornji Milanovac, saopštavaju iz informativne službe predsednika opštine.

Predsednik Mesne zajednice Beršići Živojin Vasović istakao je veliki značaj ovog puta za meštane sela Beršići, ali i okolna sela.
– Ovaj put ne znači samo za meštane, već za više opština, za sela Drenovu, Beršiće, Srezojevce, ide put prema Čačku, za auto-puteve, da se sastave. Mnogo znači za ovo selo, i za sva druga sela, ne samo naše – rekao je Vasović.

Osim meštanima, ova deonica puta biće od koristi i kao alternativni pravac. Ranije je za žitelje Beršića bilo potrebno više vremena da dođu do Gornjeg Milanovca ili Čačka, a sada, prema rečima Milomira Tadića sa Galiča, to više nije slučaj.

– Ranije smo dolazili putem koji je mnogo duži, duži negde oko 6km za nas ovde meštane, a sad nam je tu do Milanovca nepunih 20km i to se stigne za nekih 15-20 minuta normalne vožnje –  naglasio je Tadić.

Iz informativne službe rpedsednika navode da je ovo samo nastavak asfaltiranja lokalnog puta Beršići-Galič. Pre nekoliko meseci asfaltiran je 1km ovog puta, pa se sa završetkom nove deonice od 500 metara u još većoj meri olakšalo meštanima, zaključuje se u saopštenju.

Saša Ratković

Prethodni članak

Prodajem

Sledeći članak

Sutra otvaranje ponuda za Moravski koridor