• novembar 15, 2019

Cena poreza na imovinu ostaje nepromenjena

foto: gminfo.rs

Opštinski većnici jednoglasno su usvojili nacrt Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji opštine Gornji Milanovac, koja će ostati nepromenjena.

Prema rečima predsednika Kovačevića, cena u poreza u opštini Gornji Milanovac je ista u poslednjih osam godina.

–  Značajno je to da smo uspeli da uradimo veći obuhvat naplate poreza. Zajedno sa švajcarskom vladom učestvovali smo u projektu gde smo locirali objekte koji nisu bili u obuhvatu naplate poreza na imovinu i to nam je značajna stvar za budući period, tako što ćemo imati veće prihode u budžetu. Mi idemo uvek sa najmanjom osnovicom, ne želimo veliki namet građanima da stvaramo, ali isto tako želim da se zahvalim i građanima i privredi opštine Gornji Milanovac koji revnosno ispunjavaju sve svoje obaveze. Opština Gornji Milanovac je sigurno jedna od retkih u Republici Srbiji gde se porezi izmiruju dosta redovno i gde na kraju godine vrlo mala dugovanja ostaju. Preko devedeset pet odsto je izmirenih obaveza na teritoriji opštine Gornji Milanovac – rekao je predsednik Kovačević.

Rad sedamdesete sednice Opštinskog veća bio je u većini tačaka fokusiran na razmatranje predloga Rešenja o davanju saglasnosti na finansijske planove ustanova i javnih preduzeća sa teritorije opštine Gornji Milanovac. S obzirom na to da je na prethodnoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu, danas su razmatrani finansijski planovi koji se tiču usaglašavanja sa rebalansom opštinskog budžeta.

Na sednici je odlučeno da iz budžeta opštine Gornji Milanovac na ime odobrene naknade štete za povrede, uzrokovane ujedom napuštenih pasa, bude isplaćeno 824.000 dinara.

Violeta

Prethodni članak

Futsal; Derbi u Brezi

Sledeći članak

Komentar s povodom; A psi, grizu li, grizu