• 23 oktobra, 2021

Čivović: Prijava za treću dozu nije potrebna ni za jednu vakcinu

foto: gminfo.rs

VAKCINACIJA trećom buster dozom počela je odnedavno i u našoj zemlji. Ova doza se primenjuje kod osoba kod kojih je od davanja druge doze vakcine prošlo najmanje šest meseci, bez obzira na vrstu cepiva koju su primile, a posebno kod osoba starijih od 70 godina.

– Prijava za treću dozu nije potrebna ni za jednu vakcinu. Svima automatski stižu poruke nakon 180 dana od dana primanja druge doze. Nakon toga osoblje našega kol centra (Dom zdravlja G. Milanovac) poziva i dodeljuje termin onima koji su zainteresovani za treću (buster) dozu. Sputnjik V vakcina je specifičan slučaj pošto se u celoj zemlji čeka isporuka treće doze kao i novih zaliha prve doze. U Gornjem Milanovcu smo preko kol centra obaveštavali sugrađane o trenutnoj situaciji sa vakcinom Sputnjik i razlozima pomeranja treće doze. Naš IKT sektor je pripremio dinamiku termina treće doze i svako ko nije primio treću dozu Sputnjik vakcine je u sistemu, tako da čim dobijemo adekvatne količine svi će biti pozvani uspostavljenim redosledom i biće im dodeljen termin, u kom će moći primiti treću dozu vakcine Sputnjik V – rekao je Čivović.

On ističe da po stručno-metodološkom uputstvu, treća doza ne mora biti od istog proizvođača tako da u svakom trenutku, u periodu od 8 do 16 časova, sugrađani mogu primiti treću dozu nekom od vakcina koje su trenutno dostupne, a to su vakcine proizvođača Fajzer i Sinofarm.

Zainteresovani za vakcinu protiv sezonskog gripa mogu pozvati na broj 032/515-0-115 svakoga dana od 07.00 do 16.00 sati i zakazati svoj termin ili pak preko Eprave rezervisati svoju dozu.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Radovi na postavljanju novog ikonostasa u toku

Sledeći članak

GM Optimist: Volonterska akcija u Vraćevšnici